ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Να σταματήσει η μορφή βασανισμού που υφίστανται τα ζώα από τα βεγγαλικά της Ανάστασης

Στο Πρώτο Πρόγραμμα μίλησε η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας, Κική Καραθανάση αναφέροντας τον κίνδυνο από τη χρήση βεγγαλικών για τα ζώα -σκυλίτσα που λάμβανε αγωγή για καρδιακή πάθηση, υπέστη ανακοπή- αλλά και τους ανθρώπους, με νέους να έχουν τραυματιστεί-ακρωτηριαστεί
 Να σταματήσει η μορφή βασανισμού που υφίστανται τα ζώα από τα βεγγαλικά της Ανάστασης

Δεκάδες ζώα και πτηνά έχουν εξαφανιστεί από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, όπως εξαφανίζονται σε κάθε Ανάσταση εξαιτίας της χρήσης και της κατάχρησης βεγγαλικών από φόβο και πανικό λόγω του κρότου.

Μάλιστα σε μία περίπτωση υιοθετημένη σκυλίτσα από τον Φιλοζωικό Σύλλογο της Νέας Φιλαδέλφειας που λάμβανε αγωγή για καρδιακή πάθηση, υπέστη ανακοπή και κατέληξε τη νύχτα της Ανάστασης τρομοκρατημένη.

Στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή GPS και τον Θάνο Σιαφάκα, μίλησε η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας, Κική Καραθανάση.

Ειδικά στην πόλη η Οργάνωση, ανέφερε, πως δέχτηκε άλλα δύο τηλεφωνήματα για εξαφάνιση σκύλων από το σπίτι και τη γειτονιά που ζούσαν, ενώ οι καταγγελίες συνεχίστηκαν και την επόμενη μέρα λόγω κατάχρησης ενός βάρβαρου εθίμου που δεν έχει καμία σχέση με το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών, αλλά με έναν χαβαλέ που φορές ξεκινά ακόμη και από τη Μεγάλη Τετάρτη και συνεχίζεται όλες τις υπόλοιπες μέρες.

Δεν λείπουν επίσης τραυματισμοί και ακρωτηριασμοί νέων ανθρώπων, ενώ και τα παιδιά νιώθουν έντονο φόβο.

Εκείνο που περισσότερο έχει σημασία είναι να καλλιεργηθεί η συνείδηση στους ανθρώπους.

Υπάρχει πρόβλημα από τη και κάποια πλάσματα τα βάζει σε κινδύνους.

Αυτά γίνονται παντού και στις εκκλησίες, στα πεζοδρόμια, στις πλατείες, στους δρόμους και στις ταράτσες που σημαίνει ότι δεν ξέρεις από πού να προστατευτείς, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις παιδιών που ειδικά σε σπίτια που ξέρουν ότι ζει κάποιο σκυλί, πηγαίνουν επί τούτου για να προκαλέσουν τρόμο στο ζώο. Αυτό είναι μορφή βασανισμού.

πηγή: ertnews.gr

Πιο διαβασμένα