ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίστηκαν οι επισκέψεις στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

Το Σάββατο του Λαζάρου, 16 Απριλίου 2022, το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε διαδοχικά, μαθητές και μαθήτριες μαζί με τους συνοδούς τους εκπαιδευτικούς, από: το 1⁰ Γυμνάσιο Ραφήνας, το Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης καθώς και από το Γενικό Λύκειο Νέας Τρίγλιας
Συνεχίστηκαν οι επισκέψεις στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας
 
 
Ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου όπου είδαν, έμαθαν και θαύμασαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Μακρινίτσας. Οι μαθητές γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13ο αιώνα έως τον 20ο αιώνα, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου.
 
Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής μας να
επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα 5 εκπαιδευτικά προγράμματά του.
 
Υπενθυμίζουμε ότι το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι:
 
  • Από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη 10.00 π.μ. - 4.00 μ.μ.
  • Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10.00 π.μ. - 6.00μ.μ.
 
Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα.
 
Στοιχεία επικοινωνίας 2428090016, 6978668632
 
E-mail: ekmakrinitsas@gmail.com ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου http://makrinitsamuseum.gr/index.php/el/