ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διεθνές ενδιαφέρον για τον Σιδηρόδρομο της περιοχής

Το επόμενο διάστημα ετοιμάζεται αναβίωση του δρομολογίου Βελεστίνο - Χαλκοδόνιο με γκρουπ από το εξωτερικό αλλά και γυρίσματα ταινίας μικρού μήκους με επίκεντρο την ιστορική Linke - Hofmann!
Διεθνές ενδιαφέρον για τον Σιδηρόδρομο της περιοχής

H απαράμιλλη ομορφιά των τοπίων της περιοχής μας σε συνδυασμό με την ιστορικότητα των σταθμών και συγκεκριμένων τρένων έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον κινηματογραφικών παραγωγών αλλά και φίλων του σιδηροδρόμου από το εξωτερικό.

Όλα αυτά φυσικά δεν θα είχανε πραγματοποιηθεί δίχως την σημαντική συμβολή των εθελοντών της ΜΚΟ "Μουσειακός Σιδηρόδρομος Θεσσαλίας" oι οποίοι έχουν αναλάβει με πολύ κόπο και μεράκι -μεταξύ άλλων- τον καθαρισμό και διάνοιξη της γραμμής Βελεστίνο - Ρήγαιο, την ανακατασκευή της ιστορικής αυτοκινητάμαξας Linke - Hofmann, κατασκευασμένης το 1937 που είναι η μοναδική "ενεργή" στο είδος της αλλά και τον εξωραϊσμό ορισμένων κτιρίων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Ευχή όλων φυσικά είναι να βρεθεί ο τρόπος και τα κονδύλια ώστε ο άλλοτε κραταιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Βελεστίνου να αποκτήσει ξανά την παλιά -χαμένη του- αίγλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν μέσα στον Μάιο αναμένεται να πραγματοποιηθούν γυρίσματα για ένα φιλμ μικρού μήκους στον Σταθμό Βελεστίνου ενώ το ίδιο διάστημα επρόκειτο να επισκεφτούν το Βελεστίνο γκρουπ με φίλους των τρένων από το εξωτερικό προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη διαδρομή Βελεστίνο - Αερινό - Χαλκοδόνιο. Όλα αυτά με επίκεντρο την διάσημη πλέον Linke - Hofmann.

Αυτή μάλιστα δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα στηθεί κινηματογραφικό σετ στον σταθμό ενω τα τουριστικά γκρουπ επανέρχονται μετά την άγονη περίοδο της πανδημίας.

Τι λέτε, πόσο μεγάλος είναι ο θησαυρός δίπλα μας;