ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τουρνουά ακαδημιών στο Βελεστίνο

Δύο σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις θα λάβουν μέρος στη Μαγνησία με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο 1ος αγώνα δρόμου Νέας Αγχιάλου στις 14 Απριλίου και τουρνουά ποδοσφαίρου παιδικών ομάδων, 21-23 Απριλίου στο Βελεστίνο
Τουρνουά ακαδημιών στο Βελεστίνο

Ο λόγος για τον 1ο αγώνα δρόμου Νέας Αγχιάλου, με συνδιοργανωτές τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου, με την εκκίνηση και τον τερματισμό των αθλητών να γίνεται στο λιμανάκι της Ν. Αγχιάλου. Είναι λαϊκός αγώνας δρόμου (ορεινός) απόστασης 20 χλμ στην περιοχή του Προφήτη Ηλία και αγώνας δρόμου υγείας 5 χλμ κατά μήκος της παραλίας Ν. Αγχιάλου. Θα υπάρχει και παιδικός αγώνας 500 μέτρων ο οποίος θα είναι δωρεάν. Σκοπός είναι η συμμετοχή των πολιτών στον λαϊκό αθλητισμό, η διάδοση του αθλητικού πνεύματος και παράλληλα η ανάδειξη της ιστορίας του «μαρτυρικού χωριού» της Ν. Αγχιάλου.

Παράλληλα από τις 21 έως τις 23 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο Βελεστίνο τουρνουά ποδοσφαίρου παιδικών ομάδων, με συνδιοργανωτές τον Αθλητικό Σύλλογο Βελεστίνου "Ρήγας Φεραίος" και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Θα είναι ένα 2ήμερο τουρνουά ποδοσφαίρου με την συμμετοχή των ακαδημιών από διάφορους αθλητικούς συλλόγους της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας. Οι αγώνες θα έχουν διάρκεια 25 λεπτά. Όλοι οι αγώνες θα καλύπτονται από διαιτητές και θα έχουν φιλικό χαρακτήρα. Σκοπός είναι η συμμετοχή των μικρών αθλητών (περίπου 90 παιδιών) στην ψυχαγωγία που προσφέρει η άθληση, καθώς και η ενίσχυση της ευγενούς άμιλλας.. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: Σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις τις επόμενες ημέρες στο Νομό μας, τόσο για ενήλικες, όσο και για παιδιά Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε επενδύσει στον αθλητικό τουρισμό, έχουμε υλοποιήσει σημαντικά έργα στο χώρο του αθλητισμού και συνεχίζουμε με ακόμη περισσότερα, προσπαθώντας να προσελκύσουμε αθλητές και φιλάθλους από όλη τη χώρα και το εξωτερικό, στηρίζοντας την προσπάθεια που κάνουνε αθλητικά σωματεία, αθλητικοί σύλλογοι και φορείς του αθλητισμού".