ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πασχαλινή συναυλία με τίτλο "Ύμνοι του Θείου Πάθους"

Πασχαλινή συναυλία θρησκευτικής μουσικής  με τίτλο "Ύμνοι του Θείου Πάθους", με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου αύριο Τετάρτη 13 Απριλίου, στις 8.30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας (Πολιτιστικό Κέντρο)
Πασχαλινή συναυλία με τίτλο "Ύμνοι του Θείου Πάθους"

Πασχαλινή συναυλία με τίτλο «Ύμνοι του Θείου Πάθους»
 
Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» συνδιοργανώνουν πασχαλινή συναυλία θρησκευτικής μουσικής  με τίτλο «Ύμνοι του Θείου Πάθους», με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Απριλίου, στις 8.30μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας (Πολιτιστικό Κέντρο) με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα που υμνεί τη βυζαντινή και λαϊκή μας παράδοση, με ορισμένους από τους ωραιότερους και πιο κατανυκτικούς μεγαλοβδομαδιάτικους ύμνους αλλά και ψαλτοτράγουδα, λαϊκούς θρήνους της Μεγάλης Παρασκευής. «Η Ζωή εν Τάφω», «Ιδού ο νυμφίος έρχεται», « Άξιον Εστί» κορυφαίες δημιουργίες της υμνολογίας της Εκκλησίας μας, αλλά και θρήνους της λαϊκής μας παράδοσης, όπως το «Μοιρολόι της Παναγίας», «Τα Πρώτα Λόγια του Χριστού» καθώς και « το νανούρισμα» του Μάνου Χατζιδάκι από το έργο « Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα, συμπεριλαμβάνονται στο ρεπερτόριο της συναυλίας.

Στη συναυλία θα συμπράξουν οι καταξιωμένοι ερμηνευτές: Έρρικα Πατρικίου, Χρήστος Παπάζογλου  και Δημήτρης Χατζηγεωργίου. Συμμετέχει ερμηνευτικά ο μαθητής Παναγιώτης Αγροκώστας, και  οι σολίστ της ορχήστρας, Ελένη Τσαρδακά στο πιάνο, Χρήστος Δασκαλόπουλος στο βιολί, και  Γιώργος Καπανιάρης στο μπουζούκι και λαούτο. Συμπράττει ο Βυζαντινός χορός του συνδέσμου ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος "Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης" με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη του μητροπολιτικού ναού, Ευστάθιο Γραμμένο.  Ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Βασίλης Τασούδης, επιμελήθηκε το πρόγραμμα και διευθύνει την ορχήστρα.

Πρωτόκολλο Covid – Οδηγίες προς κοινό:

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους είναι Covid Free, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ. Θα επιτρέπεται η είσοδος σε ενήλικες θεατές (18 ετών και άνω) κατόπιν ελέγχου ταυτοπροσωπίας και  επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Για ανήλικους θεατές από 4 – 17 ετών θα επιτρέπεται η είσοδος με δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test).

Επιπλέον, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την προσέλευση, παραμονή και αποχώρηση από το θέατρο. Για την αποφυγή συνωστισμού, προτείνουμε την έγκαιρη προσέλευσή σας.

Πιο διαβασμένα