ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Στην Σκιάθο τον Σεπτέμβριο το παγκόσμιο περιπατητικό συνέδριο

Στις 26-29 Σεπτεμβρίου θα γίνει στη Σκιάθο το πρώτο παγκόσμιο περιπατητικό συνέδριο, με την ευρύτερη περιοχή της νησιωτικής και χερσαίας Μαγνησίας να κατακλύζεται από 200-300 πεζοπόρους
Στην Σκιάθο τον Σεπτέμβριο το παγκόσμιο περιπατητικό συνέδριο

Από αρχές Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η σήμανση των μονοπατιών της Σκιάθου, 15 διαδρομές 100 χλμ, ενώ μία από αυτές μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ΑμεΑ, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

Τα τελευταία δύο χρόνια γινόταν συζητήσεις με το World Trail Network για να αναλάβει η Σκιάθος το διεθνές συνέδριο, αλλά προηγούνταν άλλες χώρες. Φέτος το συνέδριο είχε προγραμματιστεί να γίνει στο ΝΕΠΑΛ αλλά ακυρώθηκε και τελικά θα το φιλοξενήσει η Σκιάθος.

"Από πέρυσι έχουμε εγκεκριμένη μελέτη για τα μονοπάτια και ξεκίνησε η σήμανση που εκτιμώ θα έχουμε ολοκληρώσει μέχρι τις αρχές Μάϊου 2022. Επιπλέον θα υπάρχει και μια εφαρμογή για κινητό που θα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για να κινηθεί στους σημασμένους χώρους”, ανέφερε ο κ. Τζούμας. Σημειώνεται ότι πρόκειται για 15 διαδρομές των 100 χλμ., ενώ μία από αυτές μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από ΑμεΑ. “Το όφελος δεν είναι μόνο για το νησί μας αλλά και για όλη τη Μαγνησία καθώς αυτοί οι άνθρωποι θα βρίσκονται εδώ για δύο εβδομάδες τουλάχιστον και θα θέλουν να εξερευνήσουν όλες τις περιοχές της Μαγνησίας", τόνισε ο κ. Τζούμας.

Σύμφωνο συνεργασίας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού 

Μεθαύριο Παρασκευή υπογράφεται μεταξύ του δήμου Σκιάθου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού σύμφωνο συνεργασίας, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε επίπεδο δήμων. "Ανοίξαμε το δρόμο και για άλλους δήμους γιατί μέχρι τώρα τέτοια σύμφωνα ο Οργανισμός υπέγραψε μόνο με τράπεζες. Στην πρώτη αυτή συνάντηση είναι προσκεκλημένοι όλοι μας οι συνεργάτες στη Σκιάθο αλλά και στο εξωτερικό, ενώ με τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι του ΕΟΤ από τη Γαλλία, την Αγγλία, τη Ρουμανία, το Ισραήλ και χαιρετισμό θα απευθύνει η αρμόδια υφυπουργός κ. Ζαχαράκη", ανέφερε ο κ. Τζούμας. Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του που πλέον ο δήμος θα έχει ένα σημαντικό σύμβουλο σε θέματα τουρισμού.

πηγή: ertnews.gr

Πιο διαβασμένα