ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άσκηση της πυροσβεστικής στην Β` ΒΙ.ΠΕ. σε Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙ.ΠΕ. Βόλου ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 8 Απριλίου και ώρα 11.30 θα πραγματοποιηθεί άσκηση ετοιμότητας στον Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας "ΒΙΟΠΑΡ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Α.Ε." στην Β’ Βιομηχανική Περιοχή
Άσκηση της πυροσβεστικής στην Β` ΒΙ.ΠΕ. σε Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, στις 11.30 εκδηλώνεται πυρκαγιά στον μετασχηματιστή λαδιού εξωτερικά του κτιρίου παραγωγής στον Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργεια με καύση βιομάζας "ΒΙΟΠΑΡ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Α.Ε." στη Β’ ΒΙΠΕ και μετάδοσης της φωτιάς μέσω των καλωδίων στον παρακείμενο ηλεκτροστάσιο (κύρια μονάδα διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας της επιχείρησης) εσωτερικά του κτιρίου με κίνδυνο επέκτασης, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό του διαχειριστή ηλεκτρολόγου εντός του ηλεκτροστασίου, την γρήγορη μετάδοση της πυρκαγιάς στους χώρους του υπόλοιπου κτιρίου και τον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς στο σύστημα διαθερμικών λαδιών που γειτνιάζει του χώρου εκδήλωσης του συμβάντος και την επέκταση της πυρκαγιάς στους χώρους αποθήκευσης πρώτης ύλης και η πυροσβεστική κλήθηκε για την κατάσβεση της φωτιάς και την παροχή βοήθειας.

Ο Διοικητής της Π.Υ. ΒΙΠΕ μεταβαίνει αρχικά με δύο υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, ένα βραχιοφόρο και ένα διασωστικό όχημα της Π.Υ. ΒΙΠΕ Βόλου και στη συνέχεια η Π.Υ. Βόλου συνδράμει με ένα ακόμη υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Π.Υ. ΒΙΠΕ Βόλου ως εκ τούτου η μετάβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι άμεση με αποτέλεσμα οι πληροφορίες για την εξέλιξη του συμβάντος να είναι άμεσα προσβάσιμες. Παράλληλα κατόπιν της ενημέρωσης προς την ΔΙΠΥΝ Μαγνησίας αναχωρεί από την Π.Υ. Βόλου πυροσβεστικό όχημα 5τ. προς ενίσχυση. Άμεσα δίνεται βαρύτητα για τη διάσωση του εγκλωβισμένου εργαζομένου και τοποθετούνται τα οχήματα έτσι ώστε να γίνει προσβολή της εστίας της πυρκαγιάς, την αποφυγή μετάδοσής της σε παρακείμενους χώρους της επιχείρησης. Μετά από προσπάθειες καταφέρνουν να εισέλθουν στο καιόμενο χώρο να προβούν στην κατάσβεση και να βρουν τον εργαζόμενο τον οποίον με φορείο μεταφέρουν στο ΕΚΑΒ. Στη συνέχεια και μετά από προσπάθειες η πυρκαγιά στο σύνολό της έχει σβηστεί σε όλους τους χώρους και γίνονται ενέργειες αποκάθαρσης και σβησίματος των τελευταίων εστιών πυρκαγιάς. Διαπιστώνεται ότι πλέον ο κίνδυνος από την εκδήλωση πυρκαγιάς έχει περάσει κι επέρχεται πλήρης κατάσβεση όλων των καιόμων χώρων κι αντικειμένου.

πηγή: e-thessalia.gr