ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρήγας Φεραίος - Αγία Άννα 1-2

Σε ένα ωραίο ντέρμπι στο Βελεστίνο, ο Ρήγας στάθηκε αξιοπρεπώς απέναντι στην Αγία Άννα η οποία ωστόσο κατάφερε να κάμψει με σκορ 2-1 την αντίσταση των Κυανόλευκων που έμειναν πλέον σε απαγορευτική απόσταση από τον πρωτοπόρο Πύρασο, στο κυνήγι του οποίου συνεχίζουν μόνο οι Βολιώτες
Ρήγας Φεραίος - Αγία Άννα 1-2

Τρεις στροφές πριν το φινάλε των πλέι οφ και μετά το σημερινό αποτέλεσμα στο Βελεστίνο και τη νίκη (3-0) του Πυράσου επί του Σαρακηνού η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ορεξάτοι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης αλλά χωρίς ουσιαστικά μεγάλη φάση μέχρι και το 17ο λεπτό. Εκεί ο Τζοβάρας βρήκε τον Παπαδημητρίου δεξιά στην περιοχή, αυτός άνοιξε το κοντρόλ και σούταρε «διαγώνια» για να στείλει τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Τσιλίγκου (0-1). 

Με τον κόσμο στο πλευρό τους, οι γηπεδούχοι βγήκανε άμεσα στην επίθεση με στόχο να φτάσουν στην ισοφάριση. Ένα φάουλ του Ρόκα έφυγε εκτός εστίας όπως και μία προσπάθεια του Βαϊόπουλου από το ύψος της περιοχής. Στο 37’ ο Τσιακίρης βρέθηκε απέναντι από τον Φλίγκο αλλά πλάσαρε ψηλά, άουτ, ενώ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο έμπειρος πορτιέρε εξουδετέρωσε με το ένα χέρι το σουτ του Ρόκα.

Με την έναρξη της επανάληψης το σύνολο του Νίκου Αθανασιάδη έκανε αισθητή δύο φορές την παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή. Στο 46’ μία κεφαλιά του Παπαδημητρίου έπειτα από σέντρα του Τζαβάρα βρήκε σε ετοιμότητα τον Τσιλίγκο. Ακολούθως, στο 53ο λεπτό ένα λάθος γύρισμα του Σταματίου με το κεφάλι δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί ο φορ των φιλοξενούμενων προ του Τσιλίγκου. 

Η φάση που άλλαξε προς στιγμή τα δεδομένα σημειώθηκε στο 64ο λεπτό όταν ο Αγροκώστας στην περιοχή απέφυγε τον Φλίγκο, αυτός τον ανέτρεψε με τον ρέφερι Θάνο -με την επιβεβαίωση και από τον Α’ βοηθό Σφυρή- να δείχνει την άσπρη βούλα. Οι Βολιώτες αντέδρασαν έντονα στην απόφαση με την ένταση να κυριαρχεί και τον γενικό αρχηγό της Αγίας Άννας, Γιώργο Κωστούλα να αποβάλλεται. Ύστερα από λίγα λεπτά ο Γάρος ανέλαβε το χτύπημα και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Φλίγκου, ο οποίος έπεσε προς την άλλη μεριά, φέροντας το ματς στην απόλυτη ισορροπία (1-1).

Ωστόσο, η χαρά των “κυανόλευκων” δεν κράτησε πάρα πολύ με μία αντεπίθεση των “κόκκινων” στο 73ο λεπτό να καταλήγει στο τελικό 1-2. Ο Παπαδημητρίου “ντύθηκε” αυτή τη φορά δημιουργός… σκάβοντας τη μπάλα από δεξιά στην περιοχή με τον Σέττο με καρφωτή κεφαλιά να νικά τον Τσιλίγκο που δεν μπόρεσε να αποτρέψει το γκολ. Ο επιθετικός από την Μαλεσίνα σήκωσε χαρακτηριστικά ψηλά τα χέρια του μη θέλοντας να δώσει έκταση στον πανηγυρισμό του αφού έχει κάνει δύο θητείες στο πρόσφατο παρελθόν στο Βελεστίνο με τη φανέλα του Ρήγα. 

Η τελευταία προσπάθεια για την ομάδα του Λάκη Μπακάλη είχε δύο καλές στιγμές αλλά όχι γκολ, αφού το σουτ του Ρόκα 82’ έφυγε μόλις άουτ, όπως και το δυνατό σουτ του Σταματίου σε φάουλ έπειτα από στρώσιμο της μπάλας από τον Ρόκα στο 88ο λεπτό. 

Συνθέσεις

Ρήγας Φεραίος: Τσιλίγκος, Χότζα, Βουραζέρης, Σταματίου, Γοδενόπουλος, Βαϊόπουλος (46’ Γάρος), Σουγκάρης (81’ Τζινιέρης), Ρόκας, Καραγιάννης, Τσιακίρης (69’ Νούλας), Δ. Αγροκώστας.

Αγία Άννα: Φλίγκος, Χατζητρακόσιας (20 λ. τρ. Παπαδήμος), Καλαμίδας, Βέργος, Χολέβας, Τσιουρέλης (56’ Ζαρίφης), Πετράκος, Κορέτας (82’ Τσελεπής), Παπαδημητρίου, Τζοβάρας (82’ Στεργιόπουλος), Σέττος.