ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άρχισε να υλοποιείται το όνειρό μας.

Ο επί σειρά ετών πρόεδρος του Μουσείου Γεωργικών Εργαλείων, συμβολαιογράφος Σταύρος Παν. Παπαγεωργίου γράφει για το νέο χώρο που δημιουργείται το Μουσείο στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο Βελεστίνο απονέμοντας τα εύσημα στην δημοτική αρχή και σε όσους το επιμελήθηκαν - Παράλληλα, αναφέρει τον μεγάλο αγώνα που έδωσε ο ίδιος και η υπόλοιπη ομάδα που είχε δημιουργηθεί για να συγκεντρωθούν τα σπάνια εκθέματα
Άρχισε να υλοποιείται το όνειρό μας.

Τέθηκα επικεφαλής το 1990 μιας ομάδας αποτελουμένης από τους Δημήτριο Παπαδάμ,ψΆπόστολο Καρναβά και Φώτιο Βαϊόπουλο και εκ περιτροπής τον Βασίλειο Κουντούρη και συγκεντρώσαμε κάνοντας αιματηρές θυσίες και με μεγάλη παθολογική αγάπη,ψ1550 αντικείμενα- εκθέματα για τη δημιουργία του Μουσείου Γεωργικών Εργαλείων και Παραδοσιακής Τεχνολογίας στο Βελεστίνο. Μάλιστα, στον αριθμό αυτό σταμάτησα να μετράω.

Αξίζουν έπαινοι και πολλά πολλά Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριο Στεργίου Νασίκα, που όντας "συλλέκτης" πολλών μηνυμάτων για την δημιουργία του Μουσείου Γεωργικών Εργαλείων και Παραδοσιακής Τεχνολογίας ευαισθητοποιήθηκε και υποσχέθηκε ότι θα κάνει πράξη την υπόσχεσή του να αναδείξει το Μουσείο σε όλη την Επικράτεια.

Πολλές Πόλεις Κωμοπόλεις και Χωρία έχουν να επιδείξουν Λαογραφικά Μουσεία και τις συγχαίρω γι ΄αυτό.

Σαν αυτό το Μουσείο (Γεωργικών Έργαλείων) στο Βελεστίνο δεν υπάρχει σε όλη την Έλλαδα.Τα εκθέματα ανέρχονται σε 2.500. Η κ. Βασιλική Τράκη που διορίσθηκε από τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Στεργίου Νασίκα μου είπε ότι αγγίζουν τις 3.000.

Τέλος του καλοκαιριού και μετά υπολογίζω ότι θα είναι επισκέψιμο.

Συγχαρητήρια και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που διέθεσε το χώρο έναντι συμβολικού μισθώματος - ενοικίου για την εναπόθεση των εκθεμάτων.

Άξίζουν ολόθερμα ακόμη και εγκάρδια Συγχαρητήρια στην επιστήμονα κ. Βασιλική Τράκη η οποία διέθεσε όλες τις γνώσεις από τις σπουδές της στη Γαλλία για την καταγραφή, τοποθέτηση και ανάδειξη των εκθεμάτων.

Μπράβο στον κ. Δήμαρχο που την ανακάλυψε.ψΚανείς δεν θα μπορούσε να παρουσιάσει αυτά που έκανε η άνω επιστήμονας και αυτά που είδαν τα μάτια μου σήμερα.

Ο πρώτος εξάδελφός μου Δημήτριος Άπ. Καραμπερόπουλος, πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρίας Μελέτης Φερών Βελεστίνου Ρήγα, οραματίσθηκε τη δημιουργία του Μουσείου και με τη βοήθεια της κ. Αικ. Καμηλάκη συγκέντρωσε αρχικά 150 εκθέματα.

Διετέλεσα Πρόεδρος του Μουσείου και εξακολουθώ να είμαι επί 31 χρόνια.