ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε το graffiti στη μνήμη του Άλκη Καμπανού

"Είναι ένα έργο αφιερωμένο στην εξάλειψη της οπαδικής βίας, κατά του μπούλινγκ που ασκείται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και υπέρ της ελεύθερης έκφρασης", ανέφερε ένας εκ των καλλιτεχνών
Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε το graffiti στη μνήμη του Άλκη Καμπανού
Φωτογραφία GRTimes.gr

Μία ημέρα νωρίτερα από την προβλεπόμενη, ολοκληρώθηκε το graffiti στη μνήμη του Άλκη Καμπανού επί της οδού Θ. Γαζή, στην περιοχή Χαριλάου.

"Ναι η αλήθεια είναι ότι ολοκληρώθηκε νωρίτερα από ότι είχαμε προβλέψει. Είχαμε δηλώσει ότι θα το ολοκληρώναμε αύριο Κυριακή (3/4), αλλά τελικά προλάβαμε νωρίτερα|, ανέφερε στο GRTimes ο Θανάσης Ευαγγελόπουλος, ένας εκ των καλλιτεχνών που σχεδίασαν και υλοποίησαν την προσωπογραφία του αδικοχαμένου Άλκη.

"Είναι ένα έργο αφιερωμένο στην εξάλειψη της οπαδικής βίας, κατά του μπούλινγκ που ασκείται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και υπέρ της ελεύθερης έκφρασης", σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως "η όλη διαδικασία για την υλοποίησή του ξεκίνησε πριν από ενάμιση περίπου μήνα και χρειάστηκε αρκετή δουλειά μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα. Έπρεπε να εξασφαλίσουμε άδειες από τον δήμο, την πολεοδομία, να βγάλουμε το σχέδιο, να βρούμε τους χορηγούς. Ευτυχώς από την πρωτοβουλία των φίλων του Άλκη, ευαισθητοποιήθηκε πολύς κόσμος και έτσι τα καταφέραμε".

Οι καλλιτέχνες που φιλοτέχνησαν το έργο στην οδό Θεόδωρου Γαζή, δεν άφησαν τίποτα στην τύχη τους. Γνωρίζοντας πολύ καλά, ότι υπάρχει πάντα η περίπτωση το graffiti να βανδαλιστεί από ανεγκέφαλους, εξήγησαν πώς έχουν μεριμνήσει και γι’ αυτό το ζήτημα. "Ολόκληρο το graffity έχει περαστεί από ένα ειδικό βερνίκι που δεν βοηθά του επίδοξους βάνδαλους. Λέγεται αντι-graffiti" εξήγησε ο Θανάσης Ευαγγελόπουλος. 

πηγή: karhimerini.gr - grtimes.gr

Πιο διαβασμένα