ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΡΕΤΡΟ

Όταν ο Λάκης δίδαξε στη φύση!

Αναμφίβολα, μία από τις πιο ανορθόδοξες ιστορίες από το πενταετές ταξίδι του Ρήγα Φεραίου στη Γ` Εθνική
Όταν ο Λάκης δίδαξε στη φύση!
Η φωτογραφία είναι του δημοσιογράφου Φοίβου Παπαγεωργίου που ακολουθούσε τις αποστολές για το Αθλητικό Βαγόνι

Τι γυρεύει ο Λάκης Μπακάλης σε έναν καταπράσινο λόφο και με έναν πίνακα στο χέρι, σαν ζωγράφος, να δείχνει εντεκάδα και τακτική στους ποδοσφαριστές του;

Κι όμως, αυτή η ομολογουμένως μη συνηθισμένη εικόνα αποτυπώθηκε την τελευταία μέρα του Απριλίου για το 2017 κατά το ταξίδι των Κυανόλευκων στην Άρτα για την αναμέτρηση με την Αμβρακία Κωστακιών.

Για κακή τύχη όσων συνόδευαν την αποστολή, το λεωφορείο της ομάδας υπέστη βλάβη στο ορεινό χωριό Παναγία της Καλαμπάκας.

Ο Ρήγας ταξίδευε αυθημερόν κι ενώ το δεύτερο λεωφορείο από τα Γιάννενα καθυστερούσε, ο τότε τεχνικός του Ρήγα και φέτος του Θησέα Αγριάς, Λάκης Μπακάλης, φανέρωσε το ποιοι θα ξεκινήσουν και το σύστημα μέσα σε ένα βουκολικό τοπίο, με τους ποδοσφαιριστές να τρώνε παράλληλα... το προάριστο.

Τέσσερις στροφές πριν το τέλος εκείνης της σεζόν, οι Βελεστινιώτες δεν είχανε ουσιαστικά βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς περίμεναν μόνο το τυπικό κομμάτι για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους, με τους πιο "διψασμένους" γηπεδούχους να επικρατούν με 2-1.

Να σημειωθεί πως για το Ρήγα Φεραίο είχανε αγωνιστεί και οι έφηβοι Κουσκουρίδας και Χότζα.

Τελίκά και με αρκετό άγχος, η αποστολή έφτασε λίγο μετά τις 16:00 στο Δημοτικό Στάδιο Άρτας με τους παίκτες να μπαίνουν κατευθείαν για προθέρμανση, αφού το παιχνίδι ξεκινούσε στις 1700.

Όσον αφορά το mini (ή magic καλύτερα) bus και τον οδηγό που παρέλαβε την ομάδα μετά τη βλάβη, την πήγε στην Άρτα και την επέστρεψε στο Βελεστίνο (για να ξαναφύγει αμέσως για τη βάση του), αυτό το θέμα ίσως αποτελέσει κεντρικό κομμάτι σε κάποιο μελλοντικό άρθρο...

Πιο διαβασμένα