ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανακοίνωση Ρήγα: Αλλοίωση αποτελέσματος

"Το οπτικοακουστικό υλικό από την τηλεοπτική μετάδοση είναι αδιάψευστος μάρτυρας" τονίζει σε ανακοίνωση του ο Ρήγας Φεραίος που καταφέρεται εναντίον του διαιτητή της χθεσινής αναμέτρησης κυπέλλου Τσίντζα και των βοηθών Π. και Δ. Σακκά αλλά και της Τοπικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΘ για τον ορισμό, κάνοντας παράλληλα σύγκριση με αντίστοιχες αποφάσεις σε άλλα παιχνίδια του Πυράσου
Ανακοίνωση Ρήγα: Αλλοίωση αποτελέσματος
Η επίμαχη φάση με την ανατροπή του Παπαδόπουλου στον Τσιακίρη στον ημιτελικό Πύρασος - Ρήγας με το σκορ στο 2-1 το οποίο δεν άλλαξε
Αναλυτικά:
 
Η διοίκηση του ΑΣΒ «Ρήγας Φεραίος» βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθεί εντόνως στα αρμόδια όργανα για τη διαιτησία του κ. Τσίντζα στον ημιτελικό Κυπέλλου ΕΠΣΘ ανάμεσα στην ομάδα μας και την αντίστοιχη του Πυράσου στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς».
 
Σε ένα παιχνίδι που ήταν διαφήμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ανάμεσα σε δύο ιστορικές και δυνατές ομάδες, με γεμάτη την κερκίδα, αλλά και με ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη, δείγμα του ενδιαφέροντος που υπήρχε για την παρακολούθησή του, είναι κρίμα που ο διαιτητής Τσίντζας αποδείχθηκε ανεπαρκής αδικώντας σε καίρια σημεία τον Ρήγα και ουσιαστικά αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα.
 
Παράπονα έχουμε και από τους βοηθούς Π. Σακκά και Δ. Σακκά, που θεωρούμε ότι είχαν λανθασμένες υποδείξεις σε καθοριστικές φάσεις για την εξέλιξη του αγώνα. Μάλιστα, αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται εις βάρος του Ρήγα από το συγκεκριμένο τρίο, αφού σε προηγούμενα παιχνίδια που ορίστηκαν να διαιτητεύσουν στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και ήτανε κάκιστοι (βλ. εκτός έδρας αγώνες με Αγ. Αννα, Νηλέα κα.).
 
Αυτό το κακόγουστο αστείο με τα συνεχόμενα διαιτητικά λάθη κατά της ομάδας μας που δεν κάνει κανέναν να γελά και επειδή δεν επιτρέπουμε σε κανένα να χαλάει τις Τετάρτες και τις Κυριακές μας, θα σας παρακαλούσαμε πολύ από δω και πέρα να σεβαστείτε την ιστορία του ΡΗΓΑ και την προσπάθεια που κάνει η ομάδα μας και ο κόσμος της κωμοπόλεως μας.
 
Όσον αφορά τον αγώνα της Τετάρτης, ο διαιτητής κ. Τσίντζας έδωσε ανύπαρκτο φάουλ πάνω στον Βλιώρα από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ του Πυράσου, ενώ «έκλεισε τα μάτια» τόσο στο χέρι του Θεοδωρόπουλου εντός περιοχής, αλλά και στη φάση του 69ου λεπτού όταν ο Παπαδόπουλος γκρέμισε τον ποδοσφαιριστή μας Τσιακίρη μέσα στην περιοχή με εμφανή πρόθεση να τον σταματήσει με κάθε τρόπο. Αν και κοντά στη φάση ο κ. Τσίντζας δεν καταλόγισε το καταφανέστατο πέναλτι με το οποίο θα ερχόταν η ισοφάριση και ο ημιτελικός θα πήγαινε στην παράταση. Το οπτικοακουστικό υλικό από την τηλεοπτική μετάδοση είναι αδιάψευστος μάρτυρας….
Για την ανεπάρκεια του εν λόγω ρέφερι ασφαλώς και φέρει ευθύνη η ΤΕΔ/ΕΠΣΘ που έκανε και τον συγκεκριμένο ορισμό, ενώ θα μπορούσε να ορίσει έναν πιο έμπειρο και ικανό διαιτητή για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι.
 
Ως διοίκηση του Ρήγα Φεραίου μέχρι τώρα ποτέ δεν είχαμε διαμαρτυρηθεί για διαιτητικές αποφάσεις, θεωρώντας ότι ακόμη και τα λάθη των διαιτητών είναι μέσα στο παιχνίδι. Όμως αυτό μάλλον έχει εκληφθεί ως αδυναμία από κάποιους. Δεν είναι δυνατόν να μένουμε απαθείς όταν βλέπουμε να στερούν από την ομάδα μας την δυνατότητα να διεκδικήσει έναν τίτλο και ιδιαίτερα όταν βλέπουμε να δίνονται στον αντίπαλο μας πολύ πιο εύκολα πέναλτι σε προηγούμενους αγώνες του. Θυμίζουμε δε, ότι και στο πρώτο ματς πρωταθλήματος με τον Πύρασο, υποχρεωθήκαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα να παίξουμε με εννέα παίκτες, ενώ και σε άλλα σημαντικά παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος που καθόρισαν την βαθμολογία των PLAY OFF αποβλήθηκαν παίκτες μας χωρίς αιτία.
 
Η διοίκηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας, υπό την προεδρία του Μίλτου Καλόγηρου, γνωρίζουμε ότι καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την αναβάθμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Είναι κρίμα αυτή η προσπάθεια να «τορπιλίζεται» από τέτοιες διαιτησίες που δημιουργούν αίσθημα αδικίας.
 
Συγχαίρουμε τους ποδοσφαιριστές μας, όπως και τους ποδοσφαιριστές του Πυράσου που έδωσαν μεγάλη μάχη για τη νίκη-πρόκριση.
 
Συγχαίρουμε και τους φιλάθλους των δύο ομάδων που είχαν υποδειγματική συμπεριφορά.
Ελπίζουμε ότι δεν θα βρεθούμε στο μέλλον να ασχολούμαστε με διαιτητικές αποφάσεις, αφού οι αγώνες πρέπει να κρίνονται μόνο από τις ενέργειες των ποδοσφαιριστών και όχι των διαιτητών.
 
Εκ του ΔΣ
 
ΥΓ: Προς επιβεβαίωση των όσων αναφέρονται στην διαμαρτυρία μας, παραθέτουμε και το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό:
Video 1: Το καταφανέστατο πέναλτι που δεν δόθηκε στον ΡΗΓΑ
Video 2: Το ανύπαρκτο φάουλ από το οποίο προήλθε το 1-0
Video 3: Καθαρό πέναλτι στον αγώνα με την Αγ. Άννα, όπου ο ίδιος διαιτητής υπέδειξε επιθετικό φάουλ.
Video 3 & 4: Τα ανύπαρκτά πέναλτι και η άνεση καταλογισμού αυτών στον Πύρασο.