ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζονται τα σεμινάρια ΚΑΡΠΑ

Τα σεμινάρια συνεχίζονται στο Δήμο μας αναφέρει η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας, κ. Αντωνία Χασιώτη, τονίζοντας: «Οι κίνδυνοι, η “κακή στιγμή” δεν κάνουν διακρίσεις. Ακόμα και στοιχειώδεις γνώσεις πρώτων βοηθειών μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμες για να σωθούν ανθρώπινες ζωές»
Συνεχίζονται τα σεμινάρια ΚΑΡΠΑ

Δεύτερη ημέρα της εβδομάδας εκπαίδευσης ΚΑΡΠΑ στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, χθες Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 με εκπαιδευτές τη ΛΕΣΧΗ Εθελοντών Βόλου, εκπαιδευόμενοι οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτές κ.κ. Γαβαλά Πέτρο, Τουφεξή Μαρία, Μστροκώστα Γεώργιο, Αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση, Μπαζάνη Νικόλαο και την διευθύντρια του Σχολείου,  Αννίτα Ζήγρα  με τους δασκάλους για την συμμετοχή τους στη δράση αυτή.

Οι μαθητές απέδειξαν ότι μπορούν να γίνουν μικροί ήρωες συμμετέχοντας με ερωτήσεις και στην  πρακτική άσκηση.  Είναι εκείνοι που θα γίνουν ενεργοί εθελοντές.

Ο εθελοντισμός αποτελεί μια εκδήλωση κοινωνικής συμπεριφοράς όπου το άτομο χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής προσφέρει τον ελεύθερο του χρόνο για ένα κοινωφελή σκοπό είτε με δική του πρωτοβουλία είτε στο πλαίσιο μιας ομάδας ή  φορέα. Ο εθελοντισμός έρχεται, με άλλα λόγια να αντισταθμίσει την τάση που επικρατεί στις σύγχρονες κοινωνίες να αξιολογούνται όλα σύμφωνα με την χρηματική τους αξία. Ο σύγχρονος εθελοντισμός προχωρά πέρα από τις παραδοσιακές του μορφές και περικλείει μια δυναμική ενεργή συμμετοχή των εθελοντών .