ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κανάλια: Ι.Χ. έπεσε πάνω σε κοπάδι προβάτων

Τον Χάρο με τα μάτια του είδε οδηγός ΙΧ κατά την επιστροφή στον Βόλο από το πατρικό του σπίτι στα Κανάλια - Στο 6ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Καναλίων - Βελεστίνου, όπου ο δρόμος έχει διπλή στροφή, βρέθηκε ξαφνικά μπροστά του ένα ολόκληρο κοπάδι από κατσίκια και πρόβατα
Κανάλια: Ι.Χ. έπεσε πάνω σε κοπάδι προβάτων
Εκτεθειμένοι σε κινδύνους οι οδηγοί ΙΧ στην Επαρχιακή Οδό Καναλίων – Βελεστίνου (φωτό αρχείου)

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ η εφημερίδα Ταχυδρόμος, έσπασε τα φρένα του ο οδηγός προκειμένου να ακινητοποιηθεί έγκαιρα. Αναγκαστικά παρέσυρε δύο ζωντανά σκοτώνοντάς τα. Είναι θαύμα που ο ίδιος δεν τραυματίστηκε.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 5 Μαρτίου γύρω στις 12:00 το μεσημέρι. Εντούτοις, οι χρήστες του συγκεκριμένου οδικού δικτύου αντιμετωπίζουν καθημερινά τον συγκεκριμένο κίνδυνο αφού είναι σύνηθες φαινόμενο στην περιοχή κατά τη διάρκεια της βόσκησης των ζώων.

Ο οδηγός του συγκεκριμένου ΙΧ λέει ότι επιτέλους πρέπει να ληφθούν μέτρα. Ο συγκεκριμένος δρόμος, όπως εξηγεί, είναι δίπλα στη λίμνη Κάρλα, η οποία έχει μεγάλη επισκεψιμότητα.

«Οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να προσέχουν τα ζωντανά τους. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ακόμη και ανθρώπινη απώλεια. Δεν είναι μόνο τα πρόβατα που μπαίνουν στον δρόμο. Είναι και οι αγελάδες και σε αυτήν την περίπτωση τα πράγματα είναι πιο δύσκολα σε περίπτωση ατυχήματος», σημειώνει.

Αναφερόμενος στην περιπέτεια που βίωσε ο οδηγός σημείωσε: «Εσπασα τα φρένα μου προκειμένου να καταφέρω να ακινητοποιήσω το όχημα. Τα πάτησα δύο φορές απότομα και το αυτοκίνητο γλίστρησε από τα υγρά που έφυγαν. Το χειρόφρενο δεν έπιασε.

"Τα ζωντανά δεν φταίνε σε τίποτα. Οι κτηνοτρόφοι πρέπει να τα προσέχουν", υπογραμμίζει ακόμη.

Ο οδηγός που είχε την περιπέτεια είναι γνώστης της περιοχής και του προβλήματος και ωστόσο σε ανύποπτη χρονική στιγμή κινδύνευσε να τραυματιστεί σοβαρά.

Από την πλευρά του ο κτηνοτρόφος λέει ότι δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που χάνει ζώα του εξαιτίας ατυχήματος με παρόμοιο τρόπο. Οπως σημειώνει, οι κτηνοτρόφοι απαιτείται να κινητοποιηθούν.

Δημοτική αρχή και Περιφέρεια θα πρέπει να τοποθετήσουν την κατάλληλη σήμανση, ώστε οι οδηγοί να είναι πιο προσεκτικοί και να μη βρίσκονται εκτεθειμένοι σε κινδύνους", υπογραμμίζει.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει πολλούς κτηνοτρόφους τα κοπάδια των οποίων βοσκούν στις παρακάρλιες περιοχές.