ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Aνοιξε το σπίτι του στους πρόσφυγες

Σε μια πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης προχώρησε ο γνωστός Βολιώτης μουσικός Ανδρέας Κατσιγιάννης, παραχωρώντας το πατρικό του σπίτι σε οικογένεια προσφύγων από την Οδησσό, η οποία έφτασε στο Βόλο στις 4 Μαρτίου
Aνοιξε το σπίτι του στους πρόσφυγες

Η είδηση έγινε γνωστή μόλις σήμερα από τον ίδιο τον Ανδρέα Κατσιγιάννη, μέσω μιας ανάρτησής του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή την συνέχιση του πολέμου, σημειώνοντας ότι: "Αποφασίσαμε να παραχωρήσουμε το πατρικό μας σπίτι, σε αυτές τις οικογένειές, γιατί κάποια οικογένεια το 1922, με τον ίδιο τρόπο φιλοξένησε τους Μικρασιάτες Παππούδες μας στον Πειραιά".

Στο κείμενο της ανάρτησης αναφέρει:

"Ένας μήνας σήμερα.

Ένας μήνας από τον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά το σπίτι μας το πατρικό γέμισε, χαρά, χαμόγελα και ελπίδα. Δύο μέρες αφού ξεκίνησε ο Πόλεμος, επικοινώνησα με πολλούς φίλους Έλληνες και Ουκρανούς που ζουν στην πανέμορφη Οδησσό για να μάθω εάν χρειάζονται βοήθεια. Μια γνωστή μου οικογένεια, μου ζήτησε να δω εάν μπορώ να βρω ένα σπίτι στο Βόλο για 9 άτομα, να το νοικιάσουν, γιατί ο πόλεμος κτύπησε την πόρτα τους και εγκαταλείπουν την πατρίδα τους. Αμέσως θυμήθηκα τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου, τον Παύλο που μου έλεγε, ‘’όταν νομίζεις, ότι δεν σου φτάνουν αυτά που έχεις να περάσεις το μήνα, δώσε ό,τι μπορείς σε κάποιον που γνωρίζεις ότι πραγματικά δεν μπορεί, τότε θα καταλάβεις ότι σου έφταναν και ίσως σου περίσσευαν’’. Μίλησα με την αδερφή μου, την μητέρα μου και την οικογένειά μου και αποφασίσαμε να παραχωρήσουμε το πατρικό μας σπίτι, σε αυτές τις οικογένειές, γιατί κάποια οικογένεια το 1922, με τον ίδιο τρόπο φιλοξένησε τους Μικρασιάτες Παππούδες μας στον Πειραιά. Η απάντηση στον αλαζόνα δικτάτορα που σπέρνει τον θάνατο στην Ουκρανία και κρύβεται στη χλιδή του, αλλά και στον άλλο συμπαίχτη του, που τώρα κάνει τον ευαίσθητο, αλλά τα δικά του εγκλήματα, τα ξέχασε (την καλούλα Αμερική εννοώ), που έχει τις ευθύνες της και εδώ, είναι τα χαμόγελα αυτών των ανθρώπων που είναι τα αληθινά θύματα αυτού του άδικου πολέμου… Οι άνθρωποι που φιλοξενούμε είναι καλά, δεν χρειάζονται βοήθεια προς το παρόν. Θέλουν να τελειώσει αυτό το μαρτύριο και να γυρίσουν στα σπίτια τους. Ευχαριστώ την οικογένειά μου και τους αγαπημένους φίλους και φίλες, την Εύα, την Νένα, τον Γιώργο τον Τάσο, τον Γιάννη και τον Τάσο για την ουσιαστική τους βοήθεια.

Υ.Γ Η φωτογραφία τραβήχτηκε την ημέρα που οι οικογένειες έφτασαν στο Βόλο στο πατρικό μας σπίτι , στις 4 Μαρτίου του 2022 και αυτά τα χαμόγελα κάποτε θα σβήσουν τους άσχημους αλαζόνες, αυτού του όμορφου Κόσμου. Αύριο μεγάλη γιορτή, χρόνια πολλά σε όσες και όσους γιορτάζουνε, και όπως λέει ο λαός μας, η Παναγιά να βάλει το χέρι της".

πηγή: ertnews.gr