ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Προσωπική δικαίωση"

"Η εξέλιξη της αγοράς οικοπέδου με χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών δικαιώνει απόλυτα τη διαφοροποίηση που είχα εκφράσει στην πρόταση του δημάρχου για λήψη δανείου και την απόφαση της οικονομικής επιτροπής", σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Παπαδάμ
"Προσωπική δικαίωση"

Αναλυτικά:

Δικαίωση για μένα η χρηματοδότηση αγοράς οικοπέδου για το κλειστό γυμναστήριο.

Στη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, αποφασίσαμε την αγορά οικοπέδου για την ανέγερση του κλειστού γυμναστηρίου στο Βελεστίνο. Ένα σημαντικό έργο που είναι αίτημα πολλών ετών από τους δημότες. Η αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου θα γίνει με χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει απόλυτα τη διαφοροποίηση που είχα εκφράσει στην πρόταση του δημάρχου για λήψη δανείου. Όταν λοιπόν η οικονομική επιτροπή του Δήμου αποφάσισε τη λήψη δανείου για τη συγκεκριμένη αγορά, τότε υποστήριξα ότι πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που υπάρχουν για τη χρηματοδότηση από την πολιτεία. Διαφώνησα λοιπόν για τη λήψη δανείου επειδή είμαστε υποχρεωμένοι από τη θέση που έχουμε εκλεγεί να προστατεύουμε τα οικονομικά του Δήμου. Η λήψη δανείου αποτελεί την εύκολη λύση, αλλά δεν παύει να επιβαρύνει την οικονομική κατάσταση του Δήμου. Με κριτήριο λοιπόν πάντοτε το συμφέρον του Δήμου, έτσι πρέπει να λειτουργήσουμε και στη συνέχεια.

Αυτή τη στιγμή γίνεται η αγορά του οικοπέδου. Στη συνέχεια πρέπει να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου, που αποτελεί και την ουσία του όλου εγχειρήματος. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να βοηθήσουμε όλοι.