ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκύλος δάγκωσε μαθήτρια στο προαύλιο του σχολείου

Άσχημο περιστατικό σήμερα στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου - Λυκείου Βελεστίνου με αδέσποτο σκύλο που βρισκότανε στο προαύλιο του σχολείου να δαγκώνει μαθήτρια στην πλάτη με αποτέλεσμα να σπεύσει να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στο σχολείο και στο Κέντρο Υγείας - Τι αναφέρεται από την υποδιευθύντρια του σχολείου στο Μουσικό Βαγόνι
Σκύλος δάγκωσε μαθήτρια στο προαύλιο του σχολείου

Όπως σημειώνεται από την υποδιευθύντρια του σχολείου, Κλεοπάτρα Παγωνοπούλου στο Μουσικό Βαγόνι, "υφίσταται ζήτημα εδώ και πολλά χρόνια αναφορικά με τα αδέσποτα ζώα και την εισοδό τους σε χώρους του σχολείου. Πριν λίγο καιρό δέχθηκε επίθεση και ένας συνάδελφος. Το έχουμε θέσει πολλές φορές το ζήτημα στον Δήμο. Τελευταία φορά πριν 20 μέρες. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι ως σχολείο καθώς η εξωτερική πόρτα ανοιγοκλείνει συνεχώς για διάφορους λόγους. Επιπλέον, οι πόρτες των τάξεων παραμένουν πολλές φορές ανοιχτές λόγω κορωνοϊού και για αυτό το λόγο βρίσκουμε τα ζώα μέσα στις αίθουσες.

Όσον αφορά το σημερινό περιστατικό, η εφημερεύουσα καθηγήτρια ενήργησε άμεσα και μετέφερε την μαθήτρια στο γραφείο για τις πρώτες βοήθειες.

Δεν παραγνωρίζουμε το ανθρώπινο πλαίσιο και για αυτό το λόγο τα παιδιά στα διαλείμματα τα ταΐζουν από το φαγητό τους. Και ούτε τους φέρεται κανείς άσχημα. Αλλά για τη σωστή λειτουργία του σχολείου πρέπει να αναλάβει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου άμεσα δράση.

Κάτι σημαντικό που πρέπει να αναφερθεί με την ευκαιρία αυτή είναι πως θα ήταν είναι να δημιουργηθεί ξανά και Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καθώς εδώ και δύο χρόνια δεν λειτουργεί".

Τέλος, υπενθυμίζεται πως σε φετινή κατάληψη οι μαθητές του Γυμνασίου σημείωναν, μεταξύ άλλων, στα αιτήματα, πως "ζητάται λύση για την είσοδο των αδέσποτων στην αυλή του σχολείου".