ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάρλα - Ιστορίες της λίμνης

Eκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα
Κάρλα - Ιστορίες της λίμνης

Eκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες Δημοτικού, με τίτλο "Ιστορίες της λίμνης" διοργανώνεται τη Δευτέρα 21 Μαρτίου (ώρες 11:30-13:00), στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στον Βόλο.

Η δράση πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού στις 22 Μαρτίου, από το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας.

Ο πρόεδρος του Μουσείου Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας Σωτήρης Γκανάτσιος και η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Ματίνα Μωραΐτη συστήνουν στους μαθητές τη λίμνη Κάρλα, που αποτελούσε κάποτε έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Μεσογείου. Η λίμνη φημιζόταν για την υψηλή βιοποικιλότητά της και είχε μεγάλη οικολογική, οικονομική και πολιτιστική αξία. Στα νερά της άκμασε ένας λιμναίος πολιτισμός, η αρχή του οποίου χάνεται στα βάθη του χρόνου και το τέλος του έρχεται το 1962 με την αποξήρανσή της λίμνης. Η επανασύσταση της λίμνης, η οποία άρχισε το 2010 με την άντληση νερού από τον ποταμό Πηνειό, αποτελεί μεγάλο περιβαλλοντικό στοίχημα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στη συνέχεια, οι μικροί μαθητές με το θεατρικό παιχνίδι καλούνται να αναβιώσουν βιωματικά τη ζωή και τη σημασία της λίμνης, αναπαριστώντας με ήχους και κινήσεις, τα ζώα της λίμνης, τους ψαράδες και τα καράβια της, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 2421029844, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00.

Λόγω των ειδικών συνθηκών και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.