ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Χειρόφρενο” έβαλαν οι φορτηγατζήδες - Συνάντηση με αρμόδια υπουργεία

Μόνο διακόσιοι από τους 730 αυτοκινητιστές στη Μαγνησία εργάζονται πλέον, λόγω της υψηλής τιμής του πετρελαίου δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος Αυτοκινητιστών Εθνικών και Διεθνών Μεταφορών Μαγνησίας Ζήσης Ντελόπουλος
“Χειρόφρενο” έβαλαν οι φορτηγατζήδες - Συνάντηση με αρμόδια υπουργεία

Ο ίδιος επέκρινε τις εταιρείες καυσίμων, ενώ σε σημερινή συνάντηση ομοσπονδιών φορτηγών, ταξί και τουριστικών λεωφορείων θα ζητήσουν από τα αρμόδια υπουργεία σταθερή τιμή στο πετρέλαιο για ένα τρίμηνο με μείωση του φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ.

Ο κ. Ντελόπουλος ανέφερε ότι εδώ και 15 ημέρες το κόστος των καυσίμων έχει ανέβει δυσανάλογα. “Τα πρατήρια καυσίμων ανεβάζουν τις τιμές ακόμη και αν έχουν στις δεξαμενές τους καύσιμα από προηγούμενη παραλαβή”, επισήμανε. “Ζούμε τραγικές καταστάσεις. Εργάζονται πλέον 200 συνάδελφοι από τους 735 στο Νομό και σιγά σιγά σταθμεύουν τα φορτηγά και άλλοι. Πρέπει η κυβέρνηση να δώσει λύση”.

Ο κ. Ντελόπουλος ανέφερε ότι σήμερα θα υπάρξει συνάντηση των ομοσπονδιών των ταξί, των λεωφορείων και το φορτηγών με τους υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών για να συζητήσουν το θέμα. “Απαιτούμε να υπάρξει ένας μπούσουλας στα καύσιμα. ΤΟ πετρέλαιο να πωλείται στο 1,20 ευρώ και τις όποιες αυξήσεις προκύψουν λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία να τις απορροφά η κυβέρνηση για διάστημα τριών μηνών. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μείωση του φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ από 24% στο 13%”. Επισήμανε τέλος, ότι προτάσεις είναι ρεαλιστικές και μπορεί να υλοποιηθούν.

πηγή: ertnews.gr