ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μεϊκόπουλος: "Ως πότε θα μένουν ακάλυπτες οι βάρδιες ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου;"

Eρώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για τις ακάλυπτες βάρδιες οδηγών ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Αλ. Μεϊκόπουλος: "Ως πότε θα μένουν ακάλυπτες οι βάρδιες ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου;"

Αναλυτικά:

Θα καλύψετε επιτέλους με μόνιμο προσωπικό όλες οι κενές θέσεις οδηγών και πληρώματος ασθενοφόρου του ΚΥ Βελεστίνου σύμφωνα με το οργανόγραμμα και τις ανάγκες του για να καλύπτονται επαρκώς όλες οι βάρδιες και να διενεργούνται με ασφάλεια οι αναγκαίες διακομιδές ασθενών;" ρώτησε ευθέως τον Υπουργό Υγείας καταθέτοντας σχετική Ερώτηση ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Στην δεύτερη Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής μέσα σε λίγες μέρες για το ΚΥ Βελεστίνου, επεσήμανε ότι στις 22/02/2022 καταγράφηκε ένα ακόμα περιστατικό διακομιδής ασθενούς από το ΚΥ προς το Νοσοκομείο Βόλου, η οποία διενεργήθηκε από πλήρωμα του ΕΚΑΒ Βόλου, καθώς η βάρδια οδηγού ασθενοφόρου του ΚΥ, τόσο το πρωί, όσο επίσης το απόγευμα, ήταν κενή.

"Σήμερα στο ΚΥ υπηρετούν 3 οδηγοί ασθενοφόρου, εκ των οποίων ο ένας υπηρετεί ως επικουρικός, με τη σύμβασή του να λήγει τον ερχόμενο Απρίλιο. Αν η εν λόγω σύμβαση δεν ανανεωθεί ή αν δεν πραγματοποιηθούν νέες προσλήψεις η υγειονομική δομή θα μείνει μόνο με δύο οδηγούς ασθενοφόρου", τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Σύμφωνα με το οργανόγραμμά του ΚΥ, οι οργανικές θέσεις οδηγών – πληρώματος ασθενοφόρου για την επαρκή κάλυψη όλων των βαρδιών είναι 6. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα παραμένουν κενές 3 οργανικές θέσεις με κίνδυνο από τον Απρίλιο να γίνουν 4.

Ο Βουλευτής ανέφερε ότι οι κενές θέσεις έχουν ως αποτέλεσμα να μην καλύπτονται αποτελεσματικά οι απαιτούμενες βάρδιες επί 24ωρου βάσεως και σε συνδυασμό με τις αποστάσεις, τη δύσκολη προσβασιμότητα πολλών γύρω περιοχών το έργο των εργαζομένων γίνεται εξαιρετικά δύσκολο.

"Το ΚΥ Βελεστίνου είναι η μόνη πρωτοβάθμια δημόσια υγειονομική δομή της γύρω περιοχής, η οποία καλύπτει υγειονομικά σημαντικό πληθυσμό. Οι σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό πληρώματος ασθενοφόρων δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της υγειονομικής φροντίδας των πολιτών και καλούν σε άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις", σημείωσε ο Αλ. Μεϊκόπουλος καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό να παρέμβει χωρίς άλλη καθυστέρηση.