ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

X. Πάσχος: "Εργασία για όλους με ένα σύγχρονο πρόγραμμα δράσεων"

Από τον υποψήφιο Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Χαράλαμπο Πάσχο
X. Πάσχος: "Εργασία για όλους με ένα σύγχρονο πρόγραμμα δράσεων"

Μετά από δέκα χρόνια κρίσης και υψηλής ανεργίας, αποτελεί χρέος ενός σύγχρονου Δήμου να αξιοποιήσει τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα καθώς και τα πλεονεκτήματα που προσφέρονται από την γεωγραφική θέση και τον φυσικό πλούτο της κάθε περιοχής, προκειμένου να τονώσει σημαντικά τις θέσεις εργασίας. Άλλωστε η εργασία είναι προϋπόθεση για την οικονομική και κοινωνική ευημερία ενός τόπου και των πολιτών του.

Αυτό που έχουν διαπιστώσει όλοι οι δημότες του Δήμου Ρήγα Φεραίου, είναι πως τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έγινε καμία ουσιαστική ενέργεια από πλευράς Δήμου, προκειμένου να αναπτυχθούν πολιτικές και στρατηγικές αντιμετώπισης της ανεργίας.

Η απερχόμενη, διχασμένη και αποσυντονισμένη δημοτική αρχή εγκατέλειψε τους άνεργους, άφησε στην τύχη τους τους νέους του τόπου μας που με θλίψη βλέπουν ότι δεν μπορούν να βρουν μια εργασία για να παραμείνουν εδώ και να μην ξενιτευτούν. Σε απόγνωση βρίσκονται και πολλοί μεσήλικες οι οποίοι προσπαθούν να βρουν μια εργασία για να επιβιώσουν τις οικογένειές τους αλλά και για να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα χρόνια στην ασφάλισή τους για να συνταξιοδοτηθούν.

Νέοι και μεγαλύτεροι με μόρφωση, με πολλά πνευματικά εφόδια, με πτυχία και μεταπτυχιακά δεν μπορούν έχουν καμία δυνατότητα προσφερόμενη από την σημερινή δημοτική αρχή για να τα αξιοποιήσουν όλα αυτά. Επίσης άλλοι άνεργοι με διάθεση για δουλειά και ειδίκευση σε κάποια τέχνη, επίσης αδυνατούν να προχωρήσουν και να εργαστούν.

Η απραξία, η απουσία ιδεών και πρωτοβουλιών και η αδιαφορία των σημερινών διοικούντων για να δημιουργήσουν δράσεις και να αγωνιστούν για τους άνεργους του τόπου μας, είναι χαρακτηριστικό όσων επαναπαύονται στις θέσεις τους με τους μισθούς και την αίσθηση της εξουσίας αγνοώντας τους δημότες.

Αυτό έκαναν και οι σημερινοί περιμένοντας μόνο από το Κράτος, πότε θα βγάλει κανένα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Βέβαια υπήρχαν και τα δίμηνα ή άλλα ολιγόμηνα προγράμματα με τα οποία ως συνήθως εξυπηρετούσαν ημετέρους νομίζοντας ότι θα έχουν σίγουρους ψήφους. Αυτή η παλαιοκομματική τακτική όμως είναι που οδήγησε τον τόπο μας σε πλήρη μαρασμό και τα χωριά ερημώνουν, γιατί οι νέοι μας δεν βρίσκουν θέσεις εργασίας.

Για την παράταξή μας "Όλοι Μαζί Μπροστά" είναι αναγκαίο να υλοποιηθεί ένα σύγχρονο και παραγωγικό πρόγραμμα δράσεων για να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας.

Με αποφασιστικότητα και δυναμισμό θα προχωρήσουμε σε πρωτοβουλίες για να αλλάξει άρδην το τοπίο και να κρατήσουμε τους νέους μας στον τόπο μας. Να ζωντανέψουμε ξανά τα χωριά, να δημιουργηθούν παραγωγικές δομές, να αξιοποιήσουμε την αγροτική φυσιογνωμία της περιοχής μας, αλλά και να τονώσουμε τον τουρισμό μέσα από την πολιτιστική μας παράδοση.

Η λίμνη Κάρλα, ο Ρήγα Βελεστινλής, οι πανέμορφες παραλίες, η επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου μας μπορούν να γίνουν κίνητρα και ευκαιρίες για να φέρουμε τουρίστες και μάλιστα όλο το χρόνο προωθώντας και τον εναλλακτικό τουρισμό.

Με τα χρηματοδοτικά προγράμματα και την ερευνητική γνώση του Πανεπιστημίου θα στηρίξουμε ακόμη περισσότερο τους αγρότες.

Με σχέδιο θα τονώνουμε την Β` Βιομηχανική Ζώνη παλεύοντας για να φέρουμε νέες επενδύσεις. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να φέρουμε στο Βελεστίνο το Εμπορευματικό Κέντρο που θα σταθεί καταλύτης για την αναγέννηση της περιοχής μας.

Παράλληλα θα θέσουμε σε εφαρμογή ένας εμπροσθοβαρές πρόγραμμα έργων, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε καταφέρει να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα με έργα 30.000.000 ευρώ το οποίο έδωσε θέσεις εργασίας και προοπτική. Αντίθετα η σημερινή δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα. Στο μόνο που έδειξε ικανότητα, ήταν να οικειοποιείται τα έργα των προηγούμενων, γιατί η ίδια δεν έχει τίποτα να επιδείξει.

Απέναντι στον παλαιοκομματισμό εμείς θα εφαρμόσουμε την ισοτιμία και αξιοκρατία στη διαχείριση των ανέργων σε δομές του δήμου

Επίσης θα ιδρύσουμε γραφείο με συμβουλευτικό ρόλο για εξεύρεσης εργασίας, ενώ θα εντείνουμε την συνεργασία με τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής μας για νέες θέσεις εργασίας.

Στόχος μας είναι να φέρουμε νέες επενδύσεις είτε στον αγροτικό είτε στον βιοτεχνικό και επιχειρηματικό τομέα
Παράλληλα θα συμβάλλουμε στην στήριξη συνεταιρισμών και ενθάρρυνση νέων συνεταιριστικών κινήσεων, στην κατοχύρωση Π.Ο.Π. σε συνεργασία με τον αγροτικό συνεταιρισμό, ενώ κομβικό ρόλο στο πρόγραμμά μας έχει η υλοποίηση επιδοτούμενων δράσεων κατάρτισης ανέργων.