ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οφείλουμε και φέτος να φωνάξουμε Χρόνια Πολλά στην Γυναίκα

Της Σοφίας Μπαλαμώτη, ψυχολόγο των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Οφείλουμε και φέτος να φωνάξουμε Χρόνια Πολλά στην Γυναίκα
Αν. Χασιώτη, Σοφία Μπαλαμώτη και Μ. Μπακάλη - Εργαζόμενες στις Κοινωνικέ Δομές του Δήμου

Σε μια κοινωνία που αλλάζει συθέμελα, σε ένα πλανήτη που κλυδωνίζεται από τη φοβέρα του πολέμου, σε ανθρώπινους δεσμούς, σχέσεις και ψυχές, που έχουν αποδεκατιστεί συναισθηματικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας είμαστε και φέτος εδώ να φωνάξουμε δυνατά ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στη ΓΥΝΑΙΚΑ.

Σε αυτή που αγωνίζεται, που δίνει καθημερινές μάχες για τη ζωή της, το φαγητό των παιδιών της, την προκοπή του σπιτιού της, τη φροντίδα των υπερηλίκων, την εργασία της και την επαγγελματική της ανέλιξη, την αξιοπρέπειά της, τις ιδέες και τα πιστεύω της, την σεξουαλική της ταυτότητα, την ειρήνη μέσα της και έξω της.

Και σε σας τις νέες μαμάδες ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Και μην ξεχνάτε να μεγαλώνετε και να ανατρέφετε τα αγόρια σας με σεβασμό. Καλλιεργήστε την αγάπη  προς το άλλο φύλο, την αγάπη προς τα ζώα και την φύση. Ως κοινωνία δεν θέλουμε άλλη αιματοχυσία γυναικεία ή ανδρική.  Αποδοχή,  καλοσύνη,  προσφορά  και  στοργή. Αυτά χρειάζεται η ψυχή για να ανθίσει.  Ξεριζώστε τα ζιζάνια του φόβου, της οργής,  του μίσους, του μένους. Μόνο αγάπη χρειάζεται η ψυχή.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  στις γυναίκες όλου του κόσμου, που ανήκουν στον εαυτό τους και στα όνειρά τους. Χρόνια πολλά σε όσες προσπαθούν να συνδεθούν με τον εαυτό τους, σε αυτές που παλεύουν και μάχονται με εργατικότητα για έναν κόσμο που αλλάζει μένοντας πιστές στις αξίες τους.