ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να σταματήσει ο εμπαιγμός των σιτοπαραγωγών του Βελεστίνου

Ως αναφορά προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κατέθεσε την επιστολή διαμαρτυρίας του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βελεστίνου προς τον ΕΛΓΑ Λάρισας η βουλευτής Μαγνησίας Κ. Παπανάτσιου, υποστηρίζοντας όπως σημειώνεται "τα αιτήματά τους για εξεύρεση λύσης ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί και να σταματήσει ο εμπαιγμός τους"
Να σταματήσει ο εμπαιγμός των σιτοπαραγωγών του Βελεστίνου

Χαρακτηριστικά, αναφέρεται, η κυβέρνηση της ΝΔ παραμένει πιστή στην συνηθισμένη της τακτική να τάζει αποζημιώσεις σε αγρότες που έχουν πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα χωρίς εν τέλει να τις πραγματοποιεί.

Ειδικά για τον Παγετό της άνοιξης του 2021 αφού δεν έδωσε τίποτα στους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς, τώρα αποφασίζει να μη δώσει τίποτα και στους πληγέντες σιτοπαραγωγούς του Βελεστίνου τους οποίους αρχικά τους κάλεσε να υποβάλουν δηλώσεις ζημιών υποβάλλοντάς τους και στα σχετικά έξοδα.

Επιπλέον τον Ιούλιο του 2021 πραγματοποιήθηκε η σχετική πολύ-προβληθείσα επίσκεψη με κυβερνητικούς Βουλευτές και τον ίδιο τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ στις πληγείσες καλλιέργειες σιτηρών της περιοχής, όπου σύμφωνα με την πρόσφατη επιστολή του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βελεστίνου δόθηκαν υποσχέσεις από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για αποζημίωση και ξεπέρασμα των τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν από τον κανονισμό του Οργανισμού.

Εύλογη είναι η διαμαρτυρία του  Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βελεστίνου όταν στο τέλος του Φεβρουαρίου 2022 έρχονται πίνακες εκτίμησης ζημιών με απορριπτικά πορίσματα  για όλους τους παραγωγούς! Εύλογη και η σειρά ερωτημάτων που θέτει.

Για τους παραπάνω λόγους η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου κατέθεσε ως αναφορά προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων την από 1/3/2022 επιστολή διαμαρτυρίας του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βελεστίνου προς τον ΕΛΓΑ Λάρισας υποστηρίζοντας τα αιτήματά τους για εξεύρεση λύσης ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί και να σταματήσει ο εμπαιγμός τους.