ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κανάλια: Φόνοι αδέσποτων ζώων από… "πολιτισμένους" ανθρώπους

Πολλαπλά φαινόμενα δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων το τελευταίο διάστημα στο χωριό τους καταγγέλουν μαθήτριες του Λυκείου Καναλίων τονίζοντας πως η σιωπή είναι συνενοχή και θέλοντας οι φορείς να αναλάβουν δράση
Κανάλια: Φόνοι αδέσποτων ζώων από… "πολιτισμένους" ανθρώπους

Αναλυτικά, η επιστολή τους:

Σήμερα 26/02/2022 νέα πτώματα αδέσποτών σκύλων εντόπισαν κάτοικοι των Καναλίων, χωρίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Το πρόβλημα που εδώ και χρόνια μαστίζει το χωριό συνεχίζει να επιδεινώνεται, με όλο και περισσότερα θύματα και την απραξία των κατοίκων.

Την πολλοστή αυτή φορά οι αθώες ψυχές βρέθηκαν διασκορπισμένες σε διάφορες τοποθεσίες του χωριού, δολοφονημένες με διαφορετικούς τρόπους προκαλώντας εικόνες φρίκης στους περαστικούς. Το φαινόμενο που είχε κοπάσει εδώ και αρκετούς μήνες, επανήλθε το τελευταίο διάστημα με πιο πρόσφατα περιστατικά το σημερινό καθώς και του περασμένου μήνα, όπου πέντε κουτάβια βρέθηκαν δηλητηριασμένα. Οι κάτοικοι αν και φανερά αναστατωμένοι από τις απάνθρωπες πράξεις αυτών των βάναυσων "ανθρώπων", παραμένουν αδρανείς λόγω τις κλειστής κοινωνίας στην οποία ζουν. H αλήθεια είναι ότι ο αριθμός των αδέσποτων είναι όντως αυξημένος ωστόσο αν όχι όλα, τα περισσότερα είναι φιλικά και δεν προκαλούν προβλήματα. Είναι άλλωστε γνωστό ότι καθημερινά μικρά παιδιά παίζουν με τα ζώα αυτά και τα ταΐζουν τόσο στον δρόμο όσο και στα προαύλια των σχολείων. Η λύση για την μείωση του αριθμού τους παρόλα αυτά δεν είναι η παράνομη θανάτωση τους. Η φιλοζωική του Δήμου η οποία έχει ενημερωθεί πολλάκις, είναι ώρα να αναλάβει τα καθήκοντα της.

Ως πότε θα συνεχιστεί η αεργία των φιλοζωικών; Ως πότε θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε αδίστακτους ανθρώπους; Πότε θα καταλάβουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πραγματικά επικίνδυνοι; Πόσες ακόμα αθώες ψυχές πρέπει να χαθούν; Η σιωπή είναι συνενοχή. ΦΤΆΝΕΙ.
 
Μαθήτριες της Γ’ Λυκείου Καναλίων