ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πικετοφορία του ΚΚΕ εναντίον της εισβολής στην Ουκρανία

Με τα συνθήματα “να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ”, “Συναγερμός! Καμία εμπλοκή στον πόλεμο! Καμία διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές!” οι τοπικές οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Βόλου οργανώνουν το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 11 π.μ. στον Αγ. Νικόλαο πικετοφορία
Πικετοφορία του ΚΚΕ εναντίον της εισβολής στην Ουκρανία

Με τα συνθήματα “να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ”, “Συναγερμός! Καμία εμπλοκή στον πόλεμο! Καμία διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές!” οι τοπικές οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Βόλου οργανώνουν το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 11 π.μ. στον Αγ. Νικόλαο πικετοφορία.  

Στην ανακοίνωσή του αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί το επόμενο, αιματηρό και βίαιο στάδιο της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα και τα μονοπώλιά τους με επίκεντρο τις σφαίρες επιρροής, τα μερίδια των αγορών, τις πρώτες ύλες, τα ενεργειακά σχέδια και τους δρόμους μεταφοράς. Από τη μία βρίσκονται οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και από την άλλη η καπιταλιστική Ρωσία.

Ο λαός δεν έχει να επιλέξει τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο. Το δίλημμα δεν είναι ΗΠΑ ή Ρωσία, ΝΑΤΟ ή Ρωσία. Η εργατική – λαϊκή πάλη πρέπει να χαράξει αυτοτελή γραμμή μακριά από όλα τα αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια. Για τον λαό της χώρας, όπως και για τους άλλους λαούς, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί μόνο αίμα, βάσανα και καταστροφή έχουν να προσφέρουν. Στρατόπεδο έχουν επιλέξει οι ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι προσδοκώντας γεωστρατηγική αναβάθμιση και καλύτερη συμμετοχή στο πλιάτσικο και την αναδιανομή της "πίτας", που γίνεται με νέα εγκλήματα σε βάρος των λαών. Για τα δικά τους συμφέροντα όλες οι κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ) έχουν δέσει τη χώρα χειροπόδαρα στο άρμα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Ο λαός της περιοχής μας έχει έναν επιπλέον σοβαρό λόγο σηκώσει ανάστημα και να απαιτήσει να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας. Με την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και επέκτεινε η ΝΔ, η περιοχή της Μαγνησίας μετατρέπεται σε κόμβο μεταφοράς και προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων προς την Ανατολική Ευρώπη. Ήδη αμερικανικά στρατιωτικά ελικόπτερα Apache που εδρεύουν στο Στεφανοβίκειο είναι έτοιμα να εμπλακούν στην στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία. Η χώρα μας γίνεται έτσι "θύτης" άλλων λαών, όμως την ίδια στιγμή μπορεί να γίνει και "θύμα", αφού αυτόματα γίνεται στόχος πιθανών αντιποίνων, όπως ήδη έχει προειδοποιήσει η Ρωσία.

Το Στεφανοβίκειο, το στρατόπεδο Γεωργούλα, δηλαδή ο Βόλος και ευρύτερα η Μαγνησία αποτελούν τέτοια ορμητήρια για το δολοφονικό πλιάτσικο και ταυτόχρονα στρατιωτικός στόχος του αντίπαλου ιμπεριαλιστικού κέντρου. Μπροστά στο νέο έγκλημα η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κυρίαρχοι είναι μόνο οι λαοί που πρέπει να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στη σφαγή, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Ρωσία, παντού. Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας.

Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας. Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.