ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σεμινάρια ΚΑΡΠΑ και χρήσης απινιδωτή στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Με αφορμή την τοποθέτηση εξωτερικών απινιδωτών στον Δήμο Ρήγα Φεραίου το ΚΕΠ Υγείας διοργανώνει εβδομάδα εκπαίδευσης καρδιοπνευμονικής αναζοωγόνησης και χρήσης εξωτερικού απινιδωτή, από Δευτέρα 28 Μαρτίου μέχρι Παρασκευή 1 Απριλίου στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου, καλώντας τους πολίτες να δηλώσουν συμμετοχή
Σεμινάρια ΚΑΡΠΑ και χρήσης απινιδωτή στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Στην παραπάνω εκπαίδευση θα συμμετέχουν μαθητές όλων των βαθμίδων και δημότες. 

Οι εκπαιδευτές διασώστες, νοσηλευτές όλων των σωματείων, καθώς και οι ιατροί του ΕΚΑΒ και του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης  που θα περιλαμβάνουν ομιλίες και σεμινάρια σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), έτσι ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι πολίτες να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας τη κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Παρακαλούνται όσοι δημότες θέλουν να παρακολουθήσουν την παραπάνω εκπαίδευση να το δηλώσουν άμεσα, καθώς οι εγγραφές συνεχίζονται. Επίσης, σημαντικό είναι να δηλώσετε τις ώρες προτίμησης ώστε να καταρτιστεί ανάλογα το πρόγραμμα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2425023794, Κοινωνικές Δομές Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η συντονίστρια των κοινωνικών δομών, κ. Αντωνία Χασιώτη ανέφερε σχετικά: "Μια εβδομάδα αρκεί να σώσουμε μια ζωή, ας τολμήσουμε να παρακολουθήσουμε την εκπαίδευση από τους ειδικούς, ας μην μένουμε αδρανείς. Όλοι μας με τη κατάλληλη γνώση  μπορούμε να συμβάλουμε να σωθεί μια ζωή!!!

Ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες  δηλώνοντας με την ενεργή συμμετοχή τους το δικό τους μήνυμα καρδιάς!!!".