ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιάννα ήταν και πέρασε

Του Χαράλαμπου Πάσχου, Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου
Γιάννα ήταν και πέρασε

Έχοντας αισίως  μπει  στα τέλη Φεβρουαρίου του 2022 κι αφού αφήσαμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να κυλήσει, περιμένοντας ένα έστω υποτυπώδη απολογισμό της δημοτικής αρχής για το ιστορικό έτος 2021, κάτι που δεν έγινε ποτέ, είμαστε αναγκασμένοι σαν παράταξη ν`αναφερθούμε εμείς σ` αυτά που οι άλλοι αποφεύγουν. Και φυσικά μιλάμε για το " φιάσκο", όπως εξελίχθηκε ,του εορτασμού των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Η δημοτική αρχή, οργάνωσε με την γνωστή της προχειρότητα, ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων κι ενώ ήδη είχαμε υπερβεί το πρώτο τρίμηνο του 2021, ζήτησε κι από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, προσχηματικά, προτάσεις για να τις ενσωματώσει στο γενικό πρόγραμμα. Και λέμε προσχηματικά γιατί ήλπιζαν ότι δεν θα συμμετείχαμε ώστε να χουν να λένε. Πλην όμως διαψεύσθηκαν διότι κάναμε ίσως τις ουσιαστικότερες προτάσεις που χωρίς πολλά έξοδα θα άφηναν το στίγμα των 200 χρόνων και στις επόμενες γενιές.

Ενδεικτικά θα αναφερθούμε σε δύο απ` αυτές:

-Να στείλουμε επιστολέςκαι στους τρακόσιους δήμους της χώρας που να τους ζητούμε να μας αποστείλουν μια  πλάκα ,30Χ40 εκατοστών, όπου θα είχαν χαράξει ένα δίστιχο από το Θούριο ή όποιο άλλο ρητό σχετικό με την επανάσταση του Ρήγα κι από κάτω το έμβλημα του κάθε δήμου. Τις πλάκες αυτές θα τοποθετούσαμε στο εσωτερικό του τοίχου του Σπιτιού του Ρήγα, ώστε να μπορεί ο κάθε επισκέπτης να βλέπει τη   συνεισφορά και την αναγνώριση του δήμου καταγωγής του, στο ιερό αυτό τόπο.

-Να γίνει σε επίσημη τελετή, δεντροφύτευση 200 δεντρυλίων ελιάς στο χώρο του ανδριάντα του Ρήγα και να ονομαστεί ο τόπος σε "λόφο του Ρήγα" όπου κάθε χρόνο στην επέτειο της 25 Μαρτίου, θα προσθέτουμε ένα δεντρύλιο. Αυτές οι προτάσεις μας έχουν συμπεριληφθεί και στο επίσημο πρόγραμμα εκδηλώσεων που συνέταξε ο δήμος.

Ακόμη περιμένουμε! Άντ` αυτού, μείναμε σε ομιλίες, βραβεύσεις και παρουσιάσεις με αποκορύφωμα της επίσκεψη στην αρχή του έτους, της κας Γιάννας Αγγελοπούλου στο δήμο μας. Τότε χαρακτηριστικά είχαμε τόνισει στη διευρυμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε διεξαχθεί, παρουσία και όλων των βουλευτών του νομού αλλά και του κου Περιφερειάρχη πως σημασία θα έχει, όταν πέσει ο κουρνιαχτός των πανηγυρικών εκδηλώσεων, το τι θα μείνει ως παρακαταθήκη για τους δημότες μας.

Για άλλη μια φορά , δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.

Κι όπως έγραψε κι ο Άγγλος θεατρικός συγγραφέας, "πολύ κακό για το τίποτα"...