ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εντυπωσιακό βίντεο από τη γραμμή Χαλκοδόνιο - Ρήγαιο!

Εθελοντές του Μουσειακού Σιδηρόδρομου Θεσσαλίας έκαναν συντήρηση της σιδηροδρομικής γραμμής Αέρινο - Χαλκοδόνιο, προχωρώντας στη συνέχεια στη διάνοιξη του κομματιού μέχρι το Ρήγαιο!
Εντυπωσιακό βίντεο από τη γραμμή Χαλκοδόνιο - Ρήγαιο!
Πλάνο με ύφος Αγγελόπουλου από την βόλτα με ποδηλατοδρεζίνα, Χαλκοδόνιο - Ρήγαιο

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον ΟΣΕ και ξεκίνησαν στις 12 Ιανουαρίου με τη συντήρηση του τμήματος Αερινό-Χαλκοδόνιο (Κοκκίνα), με αρχή τον σταθμό του Αερινού.

Κύριος στόχος ήταν ο καθαρισμός από τα βάτα που είχανε αναπτυχθεί εκατέρωθεν της γραμμής, "απειλώντας" να κλείσουν το συγκεκριμένο κομμάτι της σιδηροδρομικής γραμμής.

Εικόνες από τις απαιτητικές εργασίες

Υστερα από δύο ημέρες και περνώντας το Χαλκοδόνιο, ακουλούθησε ο σαφώς πιο δύσκολος καθαρισμός και η διάνοιξη της γραμμής προς τον σταθμό του Ρηγαίου με σκοπό την επέκταση του λειτουργικού τμήματος γραμμής.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο τμήμα παρέμενε εγκαταλελειμμένο επί 15 χρόνια και οι εργασίες καθαρισμού ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη διαδικασία που κράτησε επτά ημέρες, φτάνοντας τελικά στο Ρήγαιο στις 21 Ιανουαρίου.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο του Βαγγέλη Πυρπύλη - Βόλτα με την ποδηλατοδρεζίνα στη διανοιγμένη πλέον σιδηροδρομική γραμμή Χαλκοδόνιο - Ρήγαιο.