ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δρ. Ελένη - Διδάσκουσα στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου

Σε ένα ακόμα βήμα στη δημιουργική της πορεία στο τοπικό Ακαδημαϊκό ίδρυμα προχωρά η πρώην Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Ελένη Λαΐτσου, αφού το προηγούμενο διάστημα ανέλαβε διδακτικά καθήκοντα στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Δρ. Ελένη - Διδάσκουσα στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου

Μέσα από συνεχή προσπάθεια έχει καταφέρει να αποκτήσει ένα πλούσιο βιογραφικό με σπουδές στον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής.

Είναι απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής των Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατέχει δύο μεταπτυχιακά διπλώματα, ένα σε θέματα Προηγμένων Τεχνολογιών Πληροφορικής από το Imperial College του Λονδίνου και ένα σε θέματα Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Επίσης, είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το ίδιο Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο την ψηφιακή τεχνολογία και οικονομία και θέμα "Μεθοδολογία και εργαλεία αποτίμησης της ψηφιακής παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας".

Από την ορκωμοσία για το διδακτορικό δίπλωμα στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών
 
Το μέλλον στην  ψηφιακή οικονομία

"Η γρήγορη εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας δημιουργεί πολλές προκλήσεις για μια βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. Η ψηφιακή οικονομία και ευρύτερα οι τομείς Πληροφορικής και Επικοινωνιών αναπτύσσονται γρηγορότερα σε σχέση με τους υπόλοιπους οικονομικούς τομείς. Οι χώρες οφείλουν να επενδύσουν σε αυτόν τον τομέα για να μην μείνουν πίσω στον έντονο διεθνή ανταγωνισμό", τονίζει η ίδια σημειώνοντας πως "η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, αλλά απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν, αναγκαιότητα που τεκμηριώνεται και από τις έρευνες που έχουμε εκπονήσει". Συμπληρώνοντας, αναφέρει πως "η ψηφιακή τεχνολογία, όπως είναι γνωστό, δεν επηρεάζει μόνο την οικονομία, αλλά γενικότερα τη ζωή μας, την καθημερινότητά μας. Προσφέρει πολλά εφόδια που μπορούμε να αξιοποιήσουμε και για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις σε υποδομές και στην κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού".
 
Η εξέλιξή της στο Πανεπιστήμιο  Θεσσαλίας
 
Η Ελένη Λαΐτσου εργάζεται από το 1996 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΠΘ), έχοντας διατελέσει σε θέσεις ευθύνης στο Κέντρο Δικτύου Τηλεματικής ΠΘ. Στο πλαίσιο της εργασίας της συμμετείχε ενεργά σε μια σειρά από ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα, ενώ έχει σημαντική διδακτική εμπειρία σε θέματα Πληροφορικής και Δικτύων σε τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Εδώ και λίγους μήνες έχει ενταχθεί στο διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Έχοντας αποκτήσει ήδη διδακτική εμπειρία στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης η ίδια σημείωσε πως "Χαίρομαι που εντάχθηκα στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, γιατί πρόκειται για ένα τμήμα που απαντά στις ανάγκες του μέλλοντος , ενώ διαθέτει ένα αξιόλογο διδακτικό προσωπικό και φοιτητές με ενδιαφέρον για τη γνώση".

Με φόντο τον ανδριάντα του Ρήγα Βελεστινλή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών