ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν από στρατιωτικές βάσεις σε Λάρισα, Στεφανοβίκειο και Βόλο"

"Η απόλυτη στοίχιση της σημερινής και όλων των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων, με τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, την μονιμοποίηση και αναβάθμιση της λειτουργίας των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ, σε Σούδα, Λάρισα, Στεφανοβίκειο, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, προσδοκώντας οικονομικά και πολιτικά οφέλη για την αστική τάξη της χώρας μας, δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για το λαό μας και άλλους λαούς", σημειώνει η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας
"Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν από στρατιωτικές βάσεις σε Λάρισα, Στεφανοβίκειο και Βόλο"

Aναλυτικά:

Όσο κι αν προσπάθησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, να αποφύγει να τοποθετηθεί ευθέως στην επερώτηση της Λαικής Συσπείρωσης, για την θέση της περιφερειακής αρχής και συνολικά του Π.Σ, απέναντι στην λειτουργία των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στην 110 Π.Μ της Λάρισας, στο Στεφανοβίκειο, στο Βόλο και σε όλη τη χώρα, που εξυπηρετούν τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, δεν μπόρεσε να κρύψει την συμφωνία του με την λειτουργία τους.

Ενώ μας είπε ότι δεν θα μπει στην ουσία της επερώτησης και δεν θα υπάρξει απάντηση, δέχθηκε να συζητηθεί για να επιβεβαιώσει την σοβαρότητα του θέματος, που δεν μπορεί να την κρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο!!!

Ο κ. Αγοραστός, θεωρεί όπως είπε αστειότητα να συζητάει το περιφερειακό συμβούλιο τέτοια θέματα, προσθέτοντας ότι δεν θα επιτρέψει τέτοια διολίσθηση. Την παρουσία των αμερικάνικων βάσεων στη χώρα μας και τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, δεν μπορεί να τα ακουμπάει το περιφερειακό συμβούλιο!!! 

Προφανώς ο ίδιος και η παράταξη της Ν.Δ, είναι υπέρ της εγκατάστασης και λειτουργίας των στρατιωτικών βάσεων στην Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο, στο Βόλο και σε όλη τη χώρα, υπέρ της εμπλοκής της χώρας μας στις επικίνδυνες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, υπέρ της συμμετοχής της χώρας μας στην δολοφονική λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ, αλλά απέφυγε να το πει καθαρά, για να αποφύγει το πολιτικό κόστος.

Ως στέλεχος της Ν.Δ, με τα λεγόμενά του, κατέστησε σαφές, ότι γι’ αυτά που αφορούν πρωτίστως την ζωή και την ασφάλεια του λαού της Θεσσαλίας και όλης της χώρας, δεν δικαιούται να έχει θέση ο λαός, ούτε οι μαζικοί φορείς του, ούτε τα εκλεγμένα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, αλλά θα τα αποφασίζουν ερήμην του, οι αστικές κυβερνήσεις της χώρας μας με των άλλων χωρών και τις δολοφονικές ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες!!!   

Άλλωστε, τον έβγαλε από την δύσκολη θέση να πει αυτά που πιστεύει και υποστηρίζει, ο επικεφαλής της δήθεν προοδευτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσιλιμίγκας, που μίλησε πριν τον περιφερειάρχη, και χωρίς περιστροφές μας είπε, ότι η παρουσία των βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα και η συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, είναι θετική, γιατί μας προστατεύουν από την επιθετικότητα της Τουρκίας.  Κι όλα αυτά την ώρα που με τις πλάτες ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, εντείνεται η επιθετικότητα της Τουρκικής αστικής τάξης απέναντι στη χώρα μας. Και μάλιστα απευθυνόμενος προς την Λαική Συσπείρωση, με κυνικό τρόπο, μας προέτρεψε να δεχθούμε αυτές τις επιλογές που έχει κάνει η αστική τάξη και όλες οι κυβερνήσεις της διαχρονικά (Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), και να ασχοληθούμε με την διεκδίκηση περισσότερων ανταλλαγμάτων για την χώρα μας!!!  Και για να κάνει πιο «πειστική» την άποψη του, μας είπε ότι η Ελλάδα, ήταν και στους δυο παγκόσμιους πολέμους, πάντα με την σωστή πλευρά, με τους νικητές!!!

Αφωνία, που σημαίνει συμφωνία με την παρουσία των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στην Θεσσαλία και στην χώρα μας, αλλά και στην εμπλοκή της στις επικίνδυνες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, υπήρξε και από την πλευρά των παρατάξεων της Πρωτοβουλίας του κ. Κουρέτα, του δήθεν «πράσινου» και προσφάτως προσχωρήσαντα στην γαλάζια παράταξη, κ. Ακρίβου, όπως και της ναζιστικής «Ελληνικής Αυγής». 

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, καλεί το λαό της περιοχής, να βγάλει σωστά συμπεράσματα και από την στάση της κάθε πολιτικής παράταξης και στο περιφερειακό συμβούλιο, απέναντι στο τόσο σημαντικό ζήτημα της ζωής του, της ασφαλείας και της ειρήνης, που κινδυνεύουν από την παρουσία των αμερικανικών βάσεων στην Θεσσαλία και στη χώρα μας, από την συμμετοχή της χώρας μας στην λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ, τις επικίνδυνες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε και να δράσει οργανωμένα ενάντιά τους.  

Να έχει καθαρό ότι με βάση την χρονική επέκταση και ενίσχυση της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, που ετοίμασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψε η κυβέρνηση της Ν.Δ, η χώρα μας αποτελεί πλέον μια τεράστια στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, αφού πέρα από την αναβάθμιση της αεροναυτικής βάσης της Σούδας – που θεωρείται Αμερικανική, προστέθηκαν αμερικανικές βάσεις στην 110 Π.Μ της Λάρισας για τα DRONES MQ 9 και πολεμικά αεροσκάφη, το στρατόπεδο της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο για ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ, το λιμάνι και το στρατόπεδο Γεωργούλα στο Βόλο για την έλευση και εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, της αεροπορικής βάσης στον Άραξο για υποδοχή πυρηνικών και άλλες.

Η ανάπτυξη των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ, στην 110 Π.Μ της Λάρισας, στο Στεφανοβίκειο, στο Βόλο, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη και σε όλη τη χώρα, δεν έχει να κάνει με την ενίσχυση της άμυνας της χώρας μας, αλλά με την εξυπηρέτηση των άκρως επικίνδυνων για το λαό μας και τους άλλους λαούς, ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ στους αδυσώπητους ανταγωνισμούς τους, με την Ρωσία, την Κίνα, από την Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή ως την Αφρική.

Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, ποτέ δεν προστάτευσαν τα σύνορα της χώρας μας και καμιάς άλλης χώρας. Το αντίθετο, αυτοί ευθύνονται με τις πολεμικές επεμβάσεις τους για την αλλαγή των συνόρων, την δολοφονία λαών, την διάλυση χωρών, από την Γιουγκοσλαβία, την Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Λιβύη, για την επιθετικότητα της Τουρκικής αστικής τάξης, για την εισβολή και κατοχή του 40% της Κύπρου, τα πραξικοπήματα και τις χούντες σε Ελλάδα, Κύπρο και αλλού.

Η συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε και η υψηλού επιπέδου σχέσεις με τις ΗΠΑ, δεν αποτρέπουν την επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας, στο Αιγαίο και γενικότερα, αλλά την ενθαρρύνουν και οδηγούν στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με βαριές συνέπειες για το λαό μας και άλλους λαούς.

Η απόλυτη στοίχιση της σημερινής και όλων των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων, με τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, την μονιμοποίηση και αναβάθμιση της λειτουργίας των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ, σε Σούδα, Λάρισα, Στεφανοβίκειο, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, προσδοκώντας οικονομικά και πολιτικά οφέλη για την αστική τάξη της χώρας μας, δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για το λαό μας και άλλους λαούς.

Ειδικά τώρα που η μεγάλη όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε, με τη Ρωσία, φέρνει πολύ κοντά μια πολεμική σύγκρουση, η λειτουργία των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στη Λάρισα, στην Μαγνησία και σε όλη τη χώρα μας, ενάντια στη Ρωσία, τις μετατρέπει σε υπ’ αριθμό ένα στόχο πολεμικών αντιποίνων, όπως έχει δηλώσει η κυβέρνηση της Ρωσίας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το λαό μας.  

Τα όσα εκστομίζονται από την κυβέρνηση και άλλους πρόθυμους ντελάληδες των δολοφονικών σχεδίων των ΗΠΑ, περί οικονομικών ωφελειών από τις αμερικάνικες πολεμικές επενδύσεις, αποτελούν αισχρό εμπαιγμό προς τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που υποφέρουν από την καπιταλιστική εκμετάλλευση, την ακρίβεια, την ανεργία, το τσάκισμα μισθών, συντάξεων, τιμών αγροτοπαραγωγών, που πληρώνουν πάνω από 4 δις. κάθε χρόνο για τους Νατοϊκούς σχεδιασμούς και αποστολές, όπως και μεγάλα ποσά για τους εξοπλισμούς τύπου RAFALE και τώρα καλούνται να διακινδυνεύσουν και την ζωή τους, για χάρη των συμφερόντων των καπιταλιστών.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, καλεί το λαό της περιοχής, να μπει μαζικά και οργανωμένα μέσα από τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τις Επιτροπές Ειρήνης, στον αγώνα, απαιτώντας:

Το κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων στην 110 Π.Μ της Λάρισας, στο Στεφανοβίκειο, στον Βόλο, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη και όλη τη χώρα και την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας.

Καμία συμμετοχή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές αποστολές έξω από τα σύνορα της.

Καμία αλλαγή συνόρων χωρών και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Να σταματήσει η χώρα μας να καταβάλει στο ΝΑΤΟ πάνω από 4 δις. το χρόνο και να αποδεσμευτεί απ’ αυτόν το δολοφονικό οργανισμό.

πηγή