ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και Βελεστίνου στο μπλόκο Ριζομύλου

Σήμερα το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας θα συμμετέχει στην σχετική εκδήλωση που διοργανώνεται το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας
Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και Βελεστίνου στο μπλόκο Ριζομύλου

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας αποτελούμενη από τον συντονιστή της Ν.Ε., Μανθο Δραμητινό, τους βουλευτές Αλ. Μεϊκόπουλο και Κατερίνα Παπανάτσιου, το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Απόστολο Χρυσάφη, τον αναπληρωτή συντονιστή της ΟΜ Βελεστίνου, Νίκο Βουραζέρη, τον υπεύθυνο Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας, Χρήστο Νικόπουλο, και μέλη του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής, επισκέφθηκαν τους αγρότες στο μπλόκο του Ριζόμυλο, στην εκδήλωση που έγινε και στον συμβολικό αποκλεισμό της ΠΕΟ Βόλου –Λάρισας.

Η αντιπροσωπεία εξέφρασε την συμπαράστασή της στα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου που είναι:
-Αφορολόγητο πετρέλαιο για όλους τους παραγωγούς.
-Μείωση της φορολογίας για αγροτικό και οικιακό ρεύμα.
-Άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και αποζημίωση στο 100% της ζημίας που υφίσταται φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, λόγω φυσικών κινδύνων, καιρικών φαινομένων ή ασθενειών -έναρξη ελέγχων με κλιμάκια γεωπόνων για αποτίμηση των καταστροφών που άφησε η κακοκαιρία “Ελπίδα”.
-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για αγρότες των οποίων το παραγόμενο προϊόν έμεινε αδιάθετο.
Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κορυφωθούν την επόμενη περίοδο μιας και ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε αδιέξοδο με την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής, ενώ η κυβέρνηση παρακολουθεί με απόλυτη αδιαφορία αυτή την κατάσταση.