ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ματωμένη φλογέρα: To πρώτο βιβλίο του Γιώργου Σαββανάκη

Προδότες, περιπλανώµενοι µουσικοί, µυστηριώδεις ερηµίτες, µέλη περίεργων αιρέσεων, είναι µόνο κάποιοι από τους πρωταγωνιστές των ιστοριών που συνθέτουν τη συλλογή διηγηµάτων
Η ματωμένη φλογέρα: To πρώτο βιβλίο του Γιώργου Σαββανάκη

Οχτώ ιστορίες που ψάχνουν το δρόµο τους ανάµεσα στο παραµύθι και το ρεαλισµό. Οχτώ ιστορίες προσανατολισµένες στις δύο βασικές κινητήριες δυνάµεις του ανθρώπινου πνεύµατος, στους δύο βασικούς πυλώνες του πολιτισµού, τον Έρωτα και το Θάνατο. Μέσα από τις γραµµές τους ταξιδεύουµε από την αρχαία Ελλάδα σε ένα δυστοπικό µέλλον κι από τα ορεινά βλαχοχώρια στις Κυκλάδες και παρακολουθούµε ήρωες, σφιχτοδεµένους µε πάθη ανθρώπινα, που κραυγάζουν µε όλες τους τις δυνάµεις την προσωπική τους απόγνωση.

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Γιώργος Σαββανάκης γεννήθηκε και µεγάλωσε στο Βελεστίνο. Οι αφηγήσεις και οι ιστορίες του παππού του συντρόφευαν τα παιδικά του χρόνια και είχαν ως αποτέλεσµα την αγάπη του αρχικά για τη µυθολογία και έπειτα για την ιστορία και την αρχαιολογία. Σπούδασε στο τµήµα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε µε µεταπτυχιακές σπουδές στο τµήµα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας. Υπήρξε µέλος της συγγραφικής οµάδας του βιβλίου Οι Βλάχοι της Μαγνησίας, µελέτες του έχουν δηµοσιευθεί σε επιστηµονικά περιοδικά και έχει λάβει µέρος σε συνέδρια ιστορικού περιεχοµένου. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται επαγγελµατικά ως ξεναγός. Η συλλογή διηγηµάτων Η µατωµένη φλογέρα αποτελεί την πρώτη του εκδοτική προσπάθεια.

*Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή