ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο πλευρό των αγροτών υγειονομικοί της Θεσσαλίας

Την έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη στον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων εξέφρασαν οι υγειονομικοί της Θεσσαλίας, που επισκέφτηκαν χθες το απόγευμα μπλόκο της Νίκαιας, παραδίδοντας στους αγρότες υγειονομικό υλικό, τρόφιμα και άλλα είδη
Στο πλευρό των αγροτών υγειονομικοί της Θεσσαλίας

Στο κλιμάκιο των υγειονομικών συμμετείχαν αντιπρόσωποι από τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Ιατρών από όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας, (Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας), το Σύλλογο Εργαζομένων Κέντρου Υγείας Καρδίτσας και την Επιτροπή Αγώνα καθαριστριών ΓΝ Καρδίτσας.

Εκεί οι υγειονομικοί συζήτησαν με τους αγρότες, τονίζοντας μεταξύ άλλων το δίκαιο των αιτημάτων τους, αλλά και το γεγονός ότι και οι ίδιοι δίνουν από την πλευρά τους έναν αγώνα με κοινό εχθρό, δηλαδή τις πολιτικές των κυβερνήσεων που από την μία αποψιλώνουν το δημόσιο σύστημα Υγείας από πόρους και προσωπικό προς όφελος της κερδοφορίας των κλινικαρχών, ενώ από την άλλη ξεκληρίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά ερημώνοντας παράλληλα τα χωριά.

Την αντιπροσωπεία των υγειονομικών ευχαρίστησε εκ μέρους του μπλόκου της Νίκαιας ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ο οποίος μεταξύ άλλων στάθηκε στη σημασία που έχει για τον αγώνα που δίνεται αυτές τις ημέρες στα μπλόκα, ο οποίος αφορά όλο το λαό, η μαζική παρουσία σωματείων και φορέων στο συλλαλητήριο της Παρασκευής στη Λάρισα.

Σε δηλώσεις του, ο Έκτορας Γάζος, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Καρδίτσας, μεταξύ άλλων ανέφερε πως οι υγειονομικοί της Θεσσαλίας εκφράζουν την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράστασή τους στους αγρότες του τόπου τους σημειώνοντας: «Σ’ αυτούς που παράγουν όλο το πλούτο και τελικά να μην μπορούν οι ίδιοι να τον καρπωθούν. Σ’ αυτή τη κατάσταση ζούμε και εμείς τα τελευταία δύο χρόνια με τις εξαντλητικές συνθήκες στο σύστημα Υγείας το οποίο ιδιωτικοποιείται. Είναι αγώνες οι οποίοι δεν είναι διαφορετικοί και ξέχωροι. Είναι ένας και κοινός αγώνας, για τη ζωή μας, την αξιοπρέπειά μας, την επιβίωση του αγρότη. Για αυτό το λόγο και επειδή όλα τα αιτήματά τους είναι επίκαιρα, αναγκαία και δίκαια βρισκόμαστε και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό τους στον αγώνα, όπως και αύριο, στο μεγάλο συλλαλητήριο στη Λάρισα».

πηγή: ertnews.gr