ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άστραψε και βρόντηξε ο π. Επιφάνιος Οικονόμου για τις μάσκες στην εορτή του Αγίου Χαραλάμπους

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ταχυδρόμος, άστραψε και βρόντηξε χθες ο αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Οικονόμου, όταν εμβρόντητος διαπίστωσε ότι πιστοί δεν φορούσαν μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στο Βελεστίνο, όπου παρευρέθηκε λόγω της θρησκευτικής πανήγυρης.
Άστραψε και βρόντηξε ο π. Επιφάνιος Οικονόμου για τις μάσκες στην εορτή του Αγίου Χαραλάμπους

"Χωρίς μάσκα κανείς στον ναό"

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, άστραψε και βρόντηξε χθες ο αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Οικονόμου, όταν εμβρόντητος διαπίστωσε ότι το μισό εκκλησίασμα δεν φορούσε μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στο Βελεστίνο, όπου παρευρέθηκε λόγω της θρησκευτικής πανήγυρης.

Η ενόχλησή του ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος άλλωστε σε όλους τους τόνους ζητεί πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων αφενός, αφετέρου έχει τεθεί επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.

Η σύσταση έγινε αποδεκτή από τους περισσότερους. Η πλειονότητα του εκκλησιάσματος συμμορφώθηκε στην υπόδειξη. Υπήρξαν όμως και εκείνοι που αντέδρασαν, με αποτέλεσμα να εξέλθουν εκτός του ναού για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία.

Με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να τηρούνται απαρέγκλιτα στους Ναούς και τη σχετική εγκύκλιο της Μητρόπολης Δημητριάδος να έχει κοινοποιηθεί παντού, ο π. Επιφάνιος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το συγκεκριμένο θέμα, υπογράμμισε ότι δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να υπενθυμίσει την υποχρεωτικότητα της μάσκας μέσα στους Ναούς για την αποτροπή της διασποράς της πανδημίας.

"Είναι υποχρέωση των εφημέριων και των εκκλησιαστικών συμβουλίων να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του Επισκόπου", τόνισε. Παράλληλα επεσήμανε ότι πρέπει οι πάντες "να κάνουν υπακοή στην Εκκλησία και να ακολουθούν τις υποδείξεις του Επισκόπου και της Ιεράς Συνόδου".

πηγή: taxydromos.gr