ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Ερήμωσε ο πεζόδρομος στο Βελεστίνο"

Του Χαράλαμπου Πάσχου, υποψηφίου Δημάρχου Ρήγα Φεραίου
"Ερήμωσε ο πεζόδρομος στο Βελεστίνο"

Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τοπόσημα και περάσματα του Βελεστίνου. Ο πεζόδρομος που με τόσο κόπο σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, ερημώνει, υποβαθμίζεται, απαξιώνεται.

Και ο βασικός λόγος είναι πως η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν έχει υλοποιήσει εδώ και πέντε χρόνια κανένα πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για να καταστεί το συγκεκριμένο τμήμα της πόλης και έδρας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, επισκέψιμο, ελκυστικό, πιο ζωντανό.

Δεκάδες επαγγελματίες που επένδυσαν τις οικονομίες τους, το μεράκι, και την αγάπη τους για πρόοδο, διαμαρτύρονται-και δικαίως-για την ανικανότητα της δημοτικής αρχής να τους στηρίξει με έργα και δράσεις. Το χειρότερο είναι πως έζησαν και την απαξίωση, όταν κλήθηκαν από την δημοτική αρχή για να συζητήσουν, αλλά οι συζητήσεις δεν έγιναν ποτέ.

Ο επαγγελματίες έχουν προτάσεις και σκέψεις, ενώ και οι νέοι μας, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι άλλοι φορείς έχουν τη διάθεση να προσφέρουν.

Όμως όλα αυτά ήταν αδιάφορα για την δημοτική αρχή που δεν αξιοποίησε ούτε την πολιτιστική παράδοση του τόπου μας ούτε το δημιουργικό πνεύμα των επαγγελματιών, των νέων, των συλλόγων και των φορέων.

Το αποτέλεσμα ήταν να επιταχυνθεί στην πάροδο των τελευταίων πέντε ετών η υποβάθμιση του πεζόδρομου.

Εκδηλώσεις δεν έγιναν, επισκέπτες δεν ήρθαν, ούτε καν οι απόδημοι δεν είχαν κάποιο κίνητρο για να επισκεφθούν τον τόπο, ώστε να συνδυάσουν την ψυχαγωγία με την συναναστροφή με συγγενείς και φίλους.

Ο πεζόδρομος πρέπει να αποκτήσει ξανά τον κυρίαρχο ρόλο του στο Βελεστίνο. Να γίνει ξανά η "βιτρίνα" της πόλης, ο χώρος όπου θα σφύζει από ζωντάνια, από εκδηλώσεις, από δράσεις και δημιουργίες

Χρειάζεται σχέδιο, πρόγραμμα, ενότητα και ενεργοποίηση όλων των ενδιαφερόμενων. Και υπάρχουν πολλοί αρκεί να τους πλησιάσουμε, να τους μιλήσουμε και να τους δώσουμε κίνητρο.

Με τους σημερινούς διοικούντες χάθηκε το ενδιαφέρον και το κίνητρο.

Με εμάς, όμως όλα θα αλλάξουν και ο πεζόδρομος του Βελεστίνου θα αποτελέσει το φημισμένο σύγχρονο τοπόσημο του τόπου μας, που θα αποπνέει ζωντάνια, χαμόγελο, χαλάρωση και δημιουργία και θα είναι καταλύτης για την τόνωση της τοπικής οικονομίας.