ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Παρών" στο μπλόκο Ριζομύλου Νασίκας και Πάσχος

Με αναρτήσεις τους στα social media από τη συγκέντρωση των αγροτών της Μαγνησίας στον Ριζόμυλο, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χαράλαμπος Πάσχος τονίζουν πως στηρίζουν τα δίκαια αιτήματά του αγροτικού κόσμου
"Παρών" στο μπλόκο Ριζομύλου Νασίκας και Πάσχος

Θυμίζουμε πως η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας καλεί την κυβέρνηση να δώσει λύση στα παρακάτω αιτήματα:

• Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.
• Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
• Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ μέχρι τέλη του χρόνου. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
• Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
• Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω ακαρπίας στην ελαιοκαλλιέργεια και στα εσπεριδοειδή, που αν και έχει πλήξει όλη την Ελλάδα, δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ.
• Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία. Δημιουργία νέων απαραίτητων ΜΕΘ, προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για να συμβάλουν στη μάχη ενάντια στην πανδημία. Προσωπικό και μηχανήματα στην πρωτοβάθμια δομή Υγείας, τα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο.