ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Eρώτηση στην Βουλή για το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου

Τις ελλείψεις σε προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και τα κτιριακά προβλήματα του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου που εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους της Μαγνησίας έφερε στη Βουλή με Ερώτηση του προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Eρώτηση στην Βουλή για το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου

Όπως αναφέρεται στην ενημέρωση από τον βουλευτή, τις ελλείψεις σε προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και τα κτιριακά προβλήματα του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Βελεστίνου που εξυπηρετεί περίπου 30.000 κατοίκους της Μαγνησίας, έφερε στη Βουλή με Ερώτηση του προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Σύμφωνα με το Βουλευτή, το μεγαλύτερο θέμα που αντιμετωπίζει τώρα το ΚΥ είναι η μη λειτουργία του Ακτινολογικού Τμήματος από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν και παραιτήθηκε η μόνη επικουρική ιατρός που υπηρετούσε στο Ακτινολογικό. "Στο Οργανόγραμμα του ΚΥ προβλέπονται θέσεις  για χειριστή ακτινολογικού και για μόνιμο ιατρό. Η Διευθύντρια του ΚΥ έχει απευθύνει αίτημα στην αρμόδια 5η Υγειονομική Περιφέρεια για την πρόσληψη τόσο χειριστή ακτινολογικού, όσο και για ιατρό, εντούτοις η επικοινωνία ανάμεσα σε ΚΥ και ΥΠΕ απέβη άγονη, με το ΚΥ να μην έχει Ακτινολογικό Τμήμα εδώ και σχεδόν δύο μήνες", τόνισε.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε ότι σημαντική έλλειψη είναι και αυτή του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου, καθώς ενώ στο κτίριο υπάρχει η σχετική υποδομή για τη φιλοξενία εργαστηρίου, το ΚΥ δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή καθόλου εξοπλισμό για μικροβιολογικές εξετάσεις. "Οι πολίτες της περιοχής να αναγκάζονται να μεταβαίνουν για τις απαραίτητες εξετάσεις τους στο Βόλο, με σημαντική οικονομική αλλά και ψυχολογική επιβάρυνση, η οποία είναι αχρείαστη καθώς η Πρωτοβάθμια δημόσια δομή υγείας της περιοχής, θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα να καλύπτει βασικές εξετάσεις", σημείωσε δεικτικά.

Ο Βουλευτής δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει για ακόμα μία φορά και τις ελλείψεις σε οδηγούς ασθενοφόρου και πλήρωμα ασθενοφόρου του ΚΥ. Οι κενές θέσεις έχουν ως αποτέλεσμα να μην καλύπτονται αποτελεσματικά οι απαιτούμενες βάρδιες και σε συνδυασμό με τις αποστάσεις, τη δύσκολη προσβασιμότητα πολλών γύρω περιοχών το έργο των εργαζομένων γίνεται εξαιρετικά δύσκολο.

Όπως επεσήμανε ο Αλ. Μεϊκόπουλος, κακή είναι και η κτιριακή υποδομή του ΚΥ Βελεστίνου. Το εσωτερικό του κτιρίου παρουσιάζει πολλές φθορές, καθώς εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης έχουν να γίνουν πάνω από 20 χρόνια, με την κατάσταση να γίνεται δυσκολότερη τους χειμερινούς μήνες.

"Το ΚΥ Βελεστίνου είναι η μόνη πρωτοβάθμια δημόσια υγειονομική δομή της γύρω περιοχής, η οποία καλύπτει υγειονομικά σημαντικό πληθυσμό. Οι ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό, αλλά και η κακή κατάσταση των υποδομών του ΚΥ, δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της υγειονομικής φροντίδας των πολιτών και καλούν σε άμεσες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις", τόνισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής, καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό να ενεργήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση.