ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Oχι" στην εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ασβέστη - Αποφασίζει η Περιφέρεια

Οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου ομόφωνα αποφάσισαν να μην εισηγηθούν την μη έγκριση της Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την εγκατάσταση και λειτουργία βιομηχανίας παραγωγής ασβέστη, φερόμενης ιδιοκτησίας της "INVENTORS A.E.", στην ουσία για περιβαλλοντικούς λόγους - Πλέον, καλείται η Περιφέρεια Θεσσαλίας να αποφασίσει σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις
"Oχι" στην εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ασβέστη - Αποφασίζει η Περιφέρεια

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δηλώνοντας αναρμόδιο αλλά και σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στο Συμβούλιο μη θέλοντας να επιβαρυνθεί ενδεχομένως η περιοχή μας και από καύση πετ κοκ με την εγκατάσταση και λειτουργία βιομηχανικής μονάδας παραγωγής ασβέστου, φερόμενης ιδιοκτησίας της «INVENTORS A.E.» στην Β` Βιομηχανική Περιοχή Βελεστίνου.

Στο Δήμο, είχε υποβληθεί έγγραφο από τη Γραμματεία Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, με το οποίο ενημέρωνε ότι έχει διαβιβαστεί σ’ αυτή, ο φάκελος "Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την εγκατάσταση και λειτουργία βιομηχανίας παραγωγής ασβέστου, φερόμενης ιδιοκτησίας της «INVENTORS A.E.», στο Ο.Τ. 10, της Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, της Δ.Κ. Βελεστίνου, της ΔΕ Φερών, του Δήμου Ρήγα Φεραίου, της Π.Ε. Μαγνησίας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο αντιδήμαρχος Ιωάννης Μπατζιάκας τόνισε ότι για το παρόν θέμα είμαστε αναρμόδιοι και πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει Αρνητική Απόφαση. Παράλληλα, στο Συμβούλιο συζητήθηκε η καύση και πετ κοκ -βάσει μελέτης- και η περιβαλλοντική επιβάρυνση που αυτή ενδεχομένως μπορεί να επιφέρει.

Οι παρατάξεις ομόφωνα αποφάσισαν να μην εγκρίνουν τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την εγκατάσταση και λειτουργία βιομηχανίας παραγωγής ασβέστου, φερόμενης ιδιοκτησίας της «INVENTORS A.E.».

Η απόφαση θα σταλεί πλέον στην Περιφέρεια ενώ τον τελικό λόγο έχει το Υπουργείο.