ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να γίνει απαραίτητος ο απινιδωτής στους χώρους άθλησης - Σώζει ζωές

Με διαδικτυακή του ανάρτηση ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χαράλαμπος Πάσχος προτρέπει την ΕΠΣΘ και τους παράγοντες να ορίσουν ως απαραίτητη την παρουσία απινιδωτή -με γνώση της χρήσης του- σε κάθε γήπεδο που διεξάγεται αγώνας με τον καρδιοχειρουργό, Γιώργο Ντόντο, να επισημαίνει παράλληλα ότι με αυτό τον τρόπο μπορούν να σωθούν ζωές προτείνοντας να τεθεί ως θέμα στο επόμενο Συμβούλιο του Ρήγα Φεραίου και του Δήμου
Να γίνει απαραίτητος ο απινιδωτής στους χώρους άθλησης  - Σώζει ζωές

Αφορμή η τραγική απώλεια ενός 22χρονου ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια αγώνα Γ` Εθνικής στον οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Αναλυτικά:

Η ανάρτηση του κ. Πάσχου ο οποίος επισήμανε πως απινιδωτής θα πρέπει να βρίσκεται και σε κεντρικά σημεία όπως ο πεζόδρομος

Με αφορμή και αιτία συγχρόνως, το τραγικό συμβάν με τον άτυχο 22 χρονο ποδοσφαιριστή της Ηλιούπολης, θα ήθελα να συστήσω στο Δ.Σ της ΕΠΣΘ αλλά και στους τοπικούς παράγοντες του ποδοσφαίρου να επιβάλουν μαζί με την ύπαρξη γιατρού σε κάθε αγώνα, απαραίτητα και την ύπαρξη απινιδωτή! Και στις δύο κατηγορίες! Σε περίπτωση μη ύπαρξης γιατρού, οπωσδήποτε εκπαιδευμένου φυσιοθεραπευτή ή νοσοκόμου.

Είναι πιστεύω επιτακτικό χρέος όλων μας , όσοι αγαπάμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να το απαιτήσουμε. Καμιά άλλη ζωή χαμένη στα γήπεδα!

Το σχόλιο του Γιώργου Ντόντου

Είναι αλήθεια οτι στις περισσότερες περιπτώσεις, ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος, όπως συμβαίνει στους αθλητές κατα καιρούς, οφείλεται σε αναστρέψιμα αίτια.

Στην περίπτωση που η αρρυθμία είναι απινιδώσιμη, το ποσοστό επιτυχίας της ανάνηψης μπορεί να αυξηθεί κατακόρυφα. Η ύπαρξη απινιδωτή στους χώρους άθλησης, η απλή γνώση της λειτουργίας του και φυσικά η παρουσία ιατρονοσηλευτικού προσωπικού αποτελούν διεθνή standards για κάθε αγώνα. Η τιμή του κάθε απινιδωτή είναι πλέον πολύ χαμηλή.

Ας γίνει το επόμενο θέμα του Δ.Σ του Ρήγα ή του Δημοτικού συμβουλίου