ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρέμβαση στην Περιφέρεια για μετρήσεις διοξινών γύρω από βιομηχανίες

Παρέμβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων για την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου στη 1 μ.μ., προγραμματίζουν από κοινού η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης απορριμμάτων και η Πρωτοβουλία Πολιτών, No Burn - Θα αναρτηθεί πανό κατά της καύσης σκουπιδιών, ενώ ζητούν να διεξαχθούν μετρήσεις για τα επίπεδα διοξινών γύρω από βιομηχανίες
Παρέμβαση στην Περιφέρεια για μετρήσεις διοξινών γύρω από βιομηχανίες

"Πρόσφατα μάθαμε για τη σοβαρή ρύπανση από διοξίνες στη Λοζάνη, μετά από μετρήσεις που έγιναν από τις τοπικές αρχές, εξαιτίας του τοπικού εργοστασίου αποτέφρωσης απορριμμάτων, το οποίο μάλιστα δεν λειτουργούσε από το 2009.

Η Επιτροπή Αγώνα σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία πολιτών-No burn προετοιμάζει παρέμβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, όπου θα αναρτηθεί ένα μεγάλο πανό και θα επιδοθεί ένα αίτημα στην αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη στο οποίο θα αναφέρεται το περιστατικό της Λοζάνης και με το οποίο θα απαιτούμε να διενεργηθούν άμεσα μετρήσεις διοξινών στο έδαφος γύρω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, όπως και σε δεύτερο χρόνο γύρω από τη ΒΙΠΕ και τη Χαλυβουργία.

Ταυτόχρονα, θα δημοσιεύσουμε και ανοιχτή επιστολή προς τους φορείς, καλώντας τους να πάρουν τη θέση ευθύνης που τους αναλογεί απέναντι στην κοινωνία και ν’ ασκήσουν πιέσεις προς τη διοίκηση. Η δράση αυτή θα γίνει Πέμπτη 3 Φλεβάρη στη 1 με προσυγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 12.30.

Καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες να δώσουν το "παρών" καθώς θεωρούμε ότι το κίνημα μόνο κερδισμένο θα βγει από μια τέτοια κίνηση. Είναι καιρός να ανασυνταχθούμε και να αγωνιστούμε ώσπου να νικήσουμε μια υγιή ζωή στον Βόλο”.

πηγή: ΕΡΤ Βόλου