ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πώς είναι να βλέπεις από κοντά μία "ραψωδία" του Γιάννη;  

Η Ζωή Παπαποστόλου, πολιτικός μηχανικός από το Βελεστίνο που εργάζεται στο Σικάγο, έζησε μία εμπειρία ζωής παρακολουθώντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ένα αγώνα που ήταν και πάλι "τα πάντα όλα" για την ομάδα του, τους Μιλγουόκι Μπακς
Πώς είναι να βλέπεις από κοντά μία "ραψωδία" του Γιάννη;  

Με μία εμφάνιση που άγγιξε και πάλι τον ουρανό ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που ετοιμάζεται για την έκτη συμμετοχή του σε All Star Game, οδήγησε την Παρασκευή (28/1) τους Μπακς σε μία ακόμα νίκη, αυτή τη φορά με σκορ 123-108 επί των ιστορικών Νικς της Νέας Υόρκης.
 
Η είδηση βέβαια για εμάς δεν είναι τόσο ότι ο Έλληνας σταρ, δύο φορές  "MVP" και φυσικά πρωταθλητής την περασμένη σεζόν στο ΝΒΑ σημείωσε 38 πόντους, μαζεύοντας παράλληλα 13 ριμπάουντ και μοιράζοντας 5 ασίστ αλλά κυρίως ότι στις εξέδρες του «Fiserv Forum», έδρα των «Ελαφιών» του Μιλγουόκι βρέθηκε μία Βελεστινιώτισσα.
 
Ο λόγος για την πολιτικό μηχανικό Ζωή Παπαποστόλου που εκπλήρωσε ένα όνειρο ζωής γεμίζοντας ρίγη συγκίνησης για το παιδί από τα Σεπόλια που κατέκτησε την κορυφή του κόσμου.

Η ίδια εξιστορεί την μοναδική εμπειρία που βίωσε στο Μουσικό Βαγόνι

Ρεπορτάζ: Φοίβος Απ. Παπαγεωργίου

Η εντυπωσιακή Fiserv Forum αρένα

"Στο παρελθόν, έχω παρακολουθήσει μία φορά αγώνα του ΝΒΑ, στο Σικάγο όπου εργάζομαι. Είδα ένα παιχνίδι ανάμεσα στους Μπουλς και τους Λέικερς. Ωστόσο, ειδικά από πέρυσι που ο Γιάννης κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Μπακς ήθελα τόσο πολύ να τον δω να αγωνίζεται από κοντά. Η επίσκεψή μας στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, σε μία κοντινή -για Αμερική- απόσταση 1,5 ώρας, βοήθησε σε αυτό. Με τη φίλη μου κλείσαμε μάλιστα λίγο πιο ακριβά εισιτήρια, γιατί της εξήγησα ότι ήθελα να τον δω από όσο πιο μικρή απόσταση μπορούσα", μας λέει, μεταφέροντάς μας το κλίμα στο γήπεδο.
 
"Όταν τον είδα να βγαίνει για πρώτη φορά στην προθέρμανση ανοιγόκλεισα τα μάτια μου για να βεβαιωθώ ότι ήταν αυτός! Ιδιαίτερη στιγμή για όσους το αντιλήφθηκαν ήταν και η αγκαλιά διαρκείας με τον αδερφό του Θανάση, ο οποίος τον αντικατέστησε αργότερα ως αλλαγή!
 
Κατά τη διάρκεια του αγώνα, παντού διαχέονταν η ιαχή «MVP» όταν ο Γιάννης έπαιρνε τη μπάλα στα χέρια του. Πολύ συχνά από τα μεγάφωνα αλλά και από τον κόσμο άκουγες συγχαρητήρια και παροτρύνσεις για τον «δικό μας» «Greek Freak». Η συγκίνηση και περηφάνεια που ένιωσα ως Ελληνίδα ήταν τεράστια! Κάποια στιγμή μάλιστα σκέφτηκα να κατέβω και πιο κάτω να φωνάξω κάτι δυνατά στα ελληνικά μήπως με ακούσει αλλά δεν το τόλμησα!"

Ο Γιάννης και στο φόντο ο προπονητής του, Μάικ Μπουντενχόλτσερ, στον πάγκο


 
Όπως είναι λογικό, η συζήτησή μας απασχόλησε και την αυστηρότητα -η μη- για την είσοδο των οπαδών σε μία αρένα που μπορεί να φιλοξενήσει 17.00 και πλέον θεατές. "Η αλήθεια είναι ότι το να είσαι εμβολιασμένος ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο, κανείς όμως δεν μας πραγματοποίησε τον σχετικό έλεγχο! Όπως και η χρήση της μάσκας περιορίστηκε… χοντρικά στο 1/3 των φιλάθλων", διηγείται η πολιτικός μηχανικός από το Βελεστίνο για να προσθέσει: «Σε γενικότερο πλαίσιο, η αυστηρότητα των μέτρων κατά του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει να κάνει και με την Πολιτεία που βρίσκεται κανείς. Αλλά και τον χώρο. Για παράδειγμα, σε μία θεατρική παράσταση στο Σικάγο οι ταξιθέτριες προχωρούσαν συνεχώς σε παρατηρήσεις για σωστή χρήση της μάσκας. Σε ένα εστιατόριο ωστόσο μπορεί να είναι και πιο χαλαρά…"

Το χιονισμένο Fiserv Forum
 
Ακούγοντας για ισχυρούς χιονάδες και στην Αμερική, δεν μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε την Ζωή για τη λειτουργία μίας κατ’ εξοχήν "λευκής" την χειμερινή περίοδο πόλης, όπως είναι το Σικάγο. "Χθες (σ.σ. 28/1) χιόνισε κι εδώ στο Μιλγουόκι! Στο Σικάγο φυσικά χιονίζει αρκετά και η διαφορά είναι ότι λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που μπορούν να φτάνουν και τους «-19 0C» μπορείς να δεις το… ίδιο χιόνι για εβδομάδες. Όμως τα πάντα λειτουργούν, δρόμοι, μέσα μεταφοράς, ειδικά ύστερα από 1-2 ώρες έχουν καθαρίσει τα πάντα. Με στεναχώρησε πολύ η πρόσφατη εικόνα εγκλωβισμένων ανθρώπων στην Αθήνα. Σίγουρα, η χώρα μας δεν είναι τόσο συνηθισμένη σε χιονοπτώσεις όπως, ας πούμε, εδώ. Αλλά και πάλι…"

*Στηρίξτε κι εσείς το Μουσικό Βαγόνι, δείτε πώς ΕΔΩ

Πιο διαβασμένα