ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Θεσσαλία TV ο Γιώργος Ρουσόπουλος

Στην Θεσσαλία Tηλεόραση και στην εκπομπή "Πνευματική Θεσσαλία" θα βρίσκεται αύριο ο συγγραφέας Γιώργος Ρουσόπουλος μιλώντας για δύο από τα έργα του
Στην Θεσσαλία TV ο Γιώργος Ρουσόπουλος

Η συζήτηση με την Δήμητρα Μπαρδάνη, πρόεδρο της Ένωσης Λογοτεχνών και Συγγραφέων Λάρισας θα αφορά τα βιβλία: ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ και HOREX REGINA, το οποίο εκτυλίσσεται στην περιοχή μας.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί αύριο Σάββατο (29/1) στις 11 το πρωί και σε αναμετάδοση την Κυριακή στις 9 το πρωί.

Στοιχεία για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Ρουσόπουλος, γεννημένος το 1951, είναι πανεπιστημιακός καθηγητής Φιλοσοφίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν τη Φιλοσοφία των Μαθηματικών και της Λογικής, την Αναλυτική Φιλοσοφία, τη Γνωσιολογία και την Επιστημολογία. 

Γεννήθηκε στον Βόλο. Πήρε πτυχίο από το Μαθηματικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1973 και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στα Μαθηματικά (Master of Science, Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης 1973-75) και στη Φιλοσοφία (Master of Arts, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο1980-81). Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ Φιλοσοφίας από το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 1987, χάρη στη διατριβή: Η κριτική των κλασικών Μαθηματικών από τον Brower και την Σχολή του Ιντουισιονισμού.

Με υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου (British Council) έκανε μεταδιδακτορικές σπουδές κατά τα έτη 1986-87 στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, υπό την εποπτεία του καθηγητή Μ.Α.Ε. Ντάμετ.

Δίδαξε Φιλοσοφία ως συμβασιούχος στο Γενικό Τμήμα του Πολυτεχνείου Κρήτης (1988-1993) και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης (1989-1993). Από το 1993 έως τη συνταξιοδότησή του δίδαξε Φιλοσοφία της Επιστήμης, Λογική και Γνωσιολογία στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης.[1] Επίσης, δίδαξε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Φιλοσοφία: Γνώση,  Αξίες και Κοινωνία» του τομέα Φιλοσοφίας του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο διεπιστημονικό, διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Βιοηθικής» του τομέα Φιλοσοφίας του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο διαπανεπιστημιακό, διεπιστημονικό, διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Εγκέφαλος και Νους» του τμήματος  Ιατρικής (σε συνεργασία με τα τμήματα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, Επιστήμης Υπολογιστών, Φυσικής  του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νοσηλευτικής και ΜΙΘΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διετέλεσε επισκέπτης μεταπτυχιακός φοιτητής στο κολέγιο Γούλφσον στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (1986-87) και εκλεγμένος ομότιμος επισκέπτης του ίδιου κολλεγίου (εαρινό εξάμηνο 1995-96).    

Μέλος της Φιλοσοφικής Εταιρίας The Institute Vienna Circle του Πανεπιστημίου της Βιέννης.

Περισσότερα για τον συγγραφέα κι εργογραφία ΕΔΩ