ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απεβίωσε ο Ευάγγελος Γρ. Σαμουήλ

Εφυγε από τη ζωή ένας από τους γηραιότερους συμπολίτες μας, ο Ευάγγελος Γρηγορίου Σαμουήλ
Απεβίωσε ο Ευάγγελος Γρ. Σαμουήλ

Γεννήθηκε στον Βόλο το 1925 με τους γονείς του Gregori και Sonia Samoilov να έρχονται στην Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της Οκτωβριανής Επανάστασης στην Ρωσία.

Ήταν και οι δύο Χριστιανοί Ορθόδοξοι κι εγκαταστάθηκαν στο Βελεστίνο με τα δίδυμα αγόρια τους Βαγγέλη και Βασίλη το έτος 1930.

Ο Gregori πέθανε 28 ετών αφήνοντας την νεαρή Sonia χήρα με τα δύο μικρά αγόρια. Η Σόνια σε δεύτερο γάμο παντρεύτηκε τον Απόστολο Σίγουρα και απέκτησαν τον Νικόλαο.

Ο Ευάγγελος Σαμουήλ, όπως εξελληνίστηκε το επίθετό κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής ώστε να μην θυμίζει Ρωσία, κατ` απαίτηση των Γερμανών, εξελίχθηκε σε έναν ικανότατο τεχνίτη. Ακούραστος, με πρωτοποριακές ιδέες κατάφερε να εξελιχθεί στην λευκοσιδηρουργία και στις θερμάστρες ξύλου και πετρελαίου μεταδίδοντας την αγάπη αυτή στους γιους του που αργότερα ίδρυσαν την εταιρεία "Sigma" με τους ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Στο Βελεστίνο ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Νυμφεύθηκε την Μαγδαληνή Αμούτζα, η οποία απεβίωσε το 2000, ενώ απέκτησε παιδιά κι ευτύχησε να δει εγγόνια και δισέγγονα.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί αύριο Παρασκευής στις 11.30, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.