ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός - Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Δύο συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη (28/12) στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου - Χωρίς τις ψήφους της αντιπολίτευσης εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2022
Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός - Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Αναλυτικά, μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν στην 1η συνεδρίαση:

Α) Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε να τιμηθεί από το Δήμο Ρήγα Φεραίου ο αθλητής Νιμπής Γιώργος, σε ειδική εκδήλωση, για τη διάκρισή του σε πανελλήνιους αγώνες. Η πρόταση κατατέθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο Αποστόλη Παπατόλια.

Β) Ομόφωνα αποφασίστηκε η σύσταση συμβουλίου μεταναστών και προσφύγων, στο οποίο θα συμμετέχουν 6 δημοτικοί σύμβουλοι και 5 εκπρόσωποι σχετικών φορέων.

Γ) Αποφασίστηκε η ονομασία κεντρικού δρόμου στο Αερινό σε οδό Κωνσταντίνου Πρίντζου. Το θέμα συζητήθηκε στο Δ.Σ. μετά τις συνεχείς αναφορές του προέδρου του Αερινου Κώστα Μπλέτσα. Ο κ. Μπλέτσας αναφέρθηκε στην προσφορά του εκλιπόντος κ. Πρίντζου και όπως ανέφερε για το συγκεκριμένο θέμα ήταν σε επικοινωνία με την οικογένειά του, η οποία ήταν σύμφωνη για την ονομασία. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Παπαδάμ ανέφερε ότι μετά από 2 αναβολές συζητήθηκε το θέμα και συμφώνησε για την ονομασία λόγω της μεγάλης προσφοράς του κ. Πρίντζου, τον οποίο όπως δήλωσε είχα την τιμή να γνωρίσω προσωπικά και οικογενειακά. Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας δήλωσε παρών στο θέμα.

2η συνεδρίαση. Έγκριση προϋπολογισμού για το έτος 2022.

Όσον αφορά τον προϋπολογισμός ύψους 22.000.000€., ο Δήμαρχος κ. Νασίκας ανέφερε ότι είναι προϋπολογισμός ανάπτυξης και κάλεσε το σώμα να τον υπερψηφίσει. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας δήλωσε ότι η παράταξή του καταψηφίζει τον προϋπολογισμό επειδή η ψήφιση του αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς τη δημοτική αρχή. Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Παπαϊωάννου δήλωσε ότι καταψηφίζει τον προϋπολογισμό και κάλεσε να πράξουν το ίδιο και μέλη της πλειοψηφίας, δείχνοντας τη διαφοροποίησή τους. Ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Χρήστος. Παπαρούνας δήλωσε ότι ψηφίζει τον προϋπολογισμό, παρέχοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη δημοτική αρχή.