ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η μαθήτρια Δημοτικού που βραβεύτηκε για το κολάζ με τον Ρήγα!

Το έργο της Στεφανίας Παπαθανασίου με επίκεντρο τον Ρήγα Βελεστινλή ήταν ανάμεσα σε αυτά που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Εικαστικό Διαγωνισμό που προκήρυξε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με τίτλο "Ανακαλύπτοντας την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης που κατοικεί κοντά μου"
Η μαθήτρια Δημοτικού που βραβεύτηκε για το κολάζ με τον Ρήγα!

Η μαθήτριας της Ε` Δημοτικού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου εμπνεύστηκε από τον μεγάλο Ήρωα της Ελλάδας και του τόπου της και τιμήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σε σχετική εκδήλωση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στην Αθήνα. Μάλιστα, το έργο της, συμμετείχε στην Έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού μαζί με αυτά που διακρίθηκαν.

Όσον αφορά τον Διαγωνισμό με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και με πλήθος συμμετοχών, ενώ συγκινητική και εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή τόσο των μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων, όσο και των ενηλίκων.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές από σχολεία από όλη την Ελλάδα, καθώς και πλήθος κόσμου από όλες της περιοχές της χώρας. Για αυτό το λόγο, όπως σημειώνεται, το έργο της Κριτικής Επιτροπής ήταν εξαιρετικά δύσκολο.

Μετά από πολύωρες συνεδριάσεις, η Επιτροπή κατέληξε στην απόφασή της, με βάση τους όρους του διαγωνισμού.

Η Στεφανία τίμησε τον Ρήγα και το Βελεστίνο και τιμήθηκε για αυτό! 

 

Πιο διαβασμένα