ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποινή φυλάκισης με αναστολή σε γονείς για περιστατικό κακοποίησης

15χρονη μαθήτρια Γυμνασίου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου κατήγγειλε στο Χαμόγελο του Παιδιού πως τη χτυπούν οι γονείς της - Υστερα από επέμβαση της αστυνομίας οι γονείς κάθισαν στο εδώλιο και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή ο καθένας
Ποινή φυλάκισης με αναστολή σε γονείς για περιστατικό κακοποίησης

Αμεση ήταν χθες η κοινοποίηση της Αστυνομίας μετά από ειδοποίηση του "Χαμόγελου του Παιδιού" για περιστατικό κακοποίησης 15χρονης μαθήτριας Γυμνασίου, που τη χτυπούν οι γονείς της, σε ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η κοπέλα απευθύνθηκε στη Γραμμή Ζωής του "Χαμόγελου του Παιδιού" 1056 και άφησε μήνυμα. Ελεγε ότι φοβάται, πως υπάρχουν περιστατικά κακοποίησης, ότι οι γονείς της τη χτυπούν.

Το μήνυμα κοινοποιήθηκε στην Αστυνομία και σε λίγη ώρα αστυνομικοί έφθασαν έξω από το σπίτι της οικογένειας.

Οι γονείς της κοπέλας, ηλικίας 48 ετών, συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στο Τμήμα και χθες παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε δίωξη για απλή σωματική ενδοοικογενειακή βλάβη κατά ανήλικης από πρόσωπα που έχουν την επιμέλεια, τόσο κατά της μητέρας όσο και κατά του πατέρα.

Οι γονείς κάθισαν στο εδώλιο και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή ο καθένας.

Κακοποίησαν την κόρη τους η μητέρα χτυπώντας τη με τα χέρια δύο φορές στην πλάτη και ο πατέρας επίσης με τα χέρια δύο φορές ψηλά στα πόδια.

Η εισαγγελέας έδρας ανακοινώνοντας την απόφαση καταδίκης προειδοποίησε τους γονείς ότι «όταν μία έφηβη πιέζεται πολύ, τότε μπορεί να φύγει από το σπίτι, να καταφύγει σε κάποια ακραία πράξη» και τους προέτρεψε να απευθυνθούν σε ειδικό.

Νωρίτερα απολογούμενοι οι γονείς της κοπέλας είπαν στο δικαστήριο για να δικαιολογηθούν ότι το παιδί βρίσκεται στην εφηβεία και αντιδράει. Τόνισαν ότι εκείνοι ενδιαφέρονται και θέλουν να το σπουδάσουν. Κάνουν τα πάντα για τη μόρφωσή της ώστε να την εξασφαλίσουν ένα λαμπρό μέλλον, ενώ εκείνη τους εξύβριζε επειδή την πίεζαν να πάρει το πτυχίο των αγγλικών.

Παράλληλα με την καταδικαστική απόφαση η Εισαγγελία Βόλου ζήτησε να γίνει κοινωνική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες διαβίωσης της κοπέλας.

Επίσης, διέταξε προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν πράξεις κακοποίησης σε βάρος της ανήλικης, οι οποίες πέρασαν το αυτόφωρο. Στο πλαίσιο αυτό ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να λάβει καταθέσεις.

πηγή: taxydromos.gr