ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρήγας - Πύρασος 0-2

Δεύτερη ήττα μέσα σε ένα μήνα και με το ίδιο σκορ (2-0) για τον Ρήγα Φεραίο από τον πιο ουσιαστικό Πύρασο, αυτή τη φορά στην έδρα του, με τη βαθμολογική συγκομιδή των Κυανόλευκων ενόψει πλέι οφ να μην αυξάνεται, σε αντίθεση με τον αντίπαλο που βγήκε "διπλά" κερδισμένος
Ρήγας - Πύρασος 0-2
Αραπίτσας και Δίντσης διεκδικούν τη μπάλα

Το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής για τον 2ο όμιλο της Α` ΕΠΣΘ συγκέντρωσε τα βλέμματα όλης της Μαγνησίας. Οι γηπεδούχοι μπήκανε με ενθουσιασμό έχοντας την πρώτη καλή στιγμή με το ανάποδο ψαλίδι του Γάρου στο 5ο λεπτό, το οποίο μπλόκαρε ο Κεφαλάς.

Σιαμέτης - Μπακάλης στη
 
Στην επόμενη φάση κι έπειτα από μία σέντρα από τα αριστερά ο Βλάχος στο δεύτερο δοκάρι έκανε το βολέ, η μπάλα πιθανώς να βρήκε και σε αμυντικό για να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του Σπηλιόπουλου.
 
Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών ένα «έξυπνο» σουτ του Σουγκάρη στο όριο της περιοχής έφυγε για λίγο εκτός εστίας, ενώ στο 21’ την προσπάθεια του Βαϊόπουλου μπλόκαρε ο Κεφαλάς.

Αρκετός κόσμος στο Δημοτικό Στάδιο
 
Αμέσως μετά ο Πύρασος βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή, ο Βλάχος έπαιξε από αριστερά σε θέση «πίβοτ», στρώνοντας ωραία προς τα πίσω τη μπάλα στον Αγιασιώτη που με συρτό δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Σπηλιόπουλου (0-1).
 
Το παιχνίδι «άναψε» με ένα δυναμικό μαρκάρισμα του Αραπίτσα που τιμωρήθηκε με κίτρινη από τον Καλατζή αλλά και με τον «διάλογο» του Οικονόμου με τον πάγκο του Ρήγα, με το ημίχρονο να τελειώνει δίχως άλλες φάσεις.
 
Γνωρίζοντας ότι μία ενδεχόμενη ήττα θα του στερούσε αρκετές ελπίδες για κάτι καλό στα πλέι οφ, ο Ρήγας μπήκε στο δεύτερο μέρος με στόχο την ισοφάριση. Από την άλλη πλευρά, ο Πύρασος περιορίστηκε μεν σε αμυντικό ρόλο αλλά «χτύπησε» αργότερα τελειώνοντας υπέρ του τον αγώνα.

Ο Στέφανος Καλατζής... σε στάση αναμονής


Στο 47ο λεπτό ο Δημήτρης Αγροκώστας έκανε μία ωραία κούρσα από αριστερά αποφεύγοντας τον προσωπικό του αντίπαλο και βγάζοντας την κατάλληλη στιγμή μόνο του του Γάρο στην «καρδιά» της περιοχής με τον φορ του Ρήγα Φεραίου να μη μπορεί να σουτάρει, ίσως λόγω και της λάσπης.  Δώδεκα λεπτά μετά (67’), σε χτύπημα φάουλ, ο Ρόκας έστρωσε στον Σουγκάρη που σούταρε δυνατά, όπως συνηθίζει, με τη μπάλα να κατευθύνεται προς την εστία αλλά να χτυπά σε αμυντικό και να καταλήγει εν τέλει κόρνερ.
 
Η πίεση του Ρήγα συνεχίστηκε και στο 67’ ο Σουγκάρης με φάουλ από τα δεξιά έστειλε τη μπάλα στην περιοχή, ο Δημήτρης Αγροκώστας σηκώθηκε κι έπιασε την κεφαλιά όμως ο Κεφαλάς εκτινάχθηκε σωτήρια στην αριστερή του γωνία βρίσκοντας όσο έπρεπε τη μπάλα για να την στείλει κόρνερ.
 
Μία προσπάθεια του Καραγιάννη με προϋποθέσεις σταμάτησε σε πόδια αμυντικών στο 75’ ενώ στη συνέχεια (76’) ο Γιάννης Αραπίτσας σημείωσε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τέρμα. Όντας από τα αριστερά εκτός περιοχής και όταν όλοι περίμεναν μία ενδεχόμενη σέντρα, αυτός με το δεξί έδωσε τέτοια φάλτσα στη μπάλα η οποία κατέληξε στο απέναντι «Γ» του Σπηλιόπουλου για το 0-2.

Ο Αραπίτσης πανηγυρίζει το πολύ ωραίο γκολ που σημείωσε
 
Μάλιστα, με ένα τάκλιν αυτοθυσίας προ του Ζάχου που ήταν έτοιμος να σκοράρει, ο Γοδενόπουλος απέτρεψε στο 78’ το 0-3, με την αναμέτρηση να λήγει... με την ένταση που ενός ντέρμπι.
 
Ρήγας Φεραίος (Μπακάλης): Σπηλιόπουλος, Βαϊόπουλος, Γοδενόπουλος, Δίντσης, Σταματίου (79’ Χότζα), Βλιώρας, Ρόκας (61’ Πάσχος), Σουγκάρης, Γάρος (83’ Τζινιέρης), Δ. Αγροκώστας, Καραγιάννης (83’ Γ. Αγροκώστας).

Η εντεκάδα του Ρήγα
 
Πύρασος (Σιαμέτης): Κεφαλάς, Δημητριάδης, Παπαδόπουλος, Ρακής, Μιχόπουλος, Ζενούνης, Οικονόμου, Αγιασιώτης (62’ Μπούτλας), Αραπίτσας (79’ Καραγιώργος), Νίνος (73’ Ζάχος), Βλάχος.

Η εντεκάδα του Πυράσου
 
Διαιτητές: Καλατζής, Δ. Σακκάς, Π. Σακκάς.