ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τις ψήφους της Δημοτικής Αρχής η έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς

Όπως συνέβη και σε προηγούμενη συνεδρίαση, η απόφαση για έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έκδοση ΑΕΠΟ κατασκευής και λειτουργίας Φωτοβολταϊκών Σταθμών στην περιοχή μας πάρθηκε αποκλειστικά με ψήφους της δημοτικής αρχής καθώς η αντιπολίτευση εξέφρασε ξανά την αντίθεσή της στο Δημοτικό Συμβούλιο
Με τις ψήφους της Δημοτικής Αρχής η έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την έκδοση ΑΕΠΟ κατασκευής και λειτουργίας Φωτοβολταϊκών Σταθμών ισχύος 234,999 MW, 64,003 MW, 75,003 MW και 52,2 MW σε περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου (Πολυζέικα, Ανατολική Μικροθηβών - Μπατζια –Μπεχλουλε όπου αφορούσε και υποσταθμό ανύψωσης τάσης 33/150 KV).

Ο αντιδήμαρχος, Ιωάννης Μπατζιάκας σημείωσε πως στο Δήμο , έχουν υποβληθεί έγγραφα από τη Γραμματεία Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας με τα ενημερώνουν ότι έχει διαβιβαστεί σε αυτή φάκελοι "Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για την έκδοση ΑΕΠΟ κατασκευής και λειτουργίας Φωτοβολταϊκών Σταθμών.

Στη συνέχεια ανέφερε τα εξής:

Σαν Δήμος , είμαστε θετικοί στη δημιουργία Φωτοβολταϊκών Πάρκων, μιας και είναι ήπιας μορφής παρέμβαση.

Όσον αφορά τα Δασικά Τμήματα των Φωτοβολταϊκών Πάρκων, η Αρμοδιότητα είναι του Δασαρχείου και εμείς σας Δήμος , εναρμονιζόμαστε με τις αποφάσεις του.

Η Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει καμία ισχύ, όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης, όπως αυτό προκύψει στο μέλλον , για εκτάσεις του Δήμου.

Για το Περιβαλλοντικό κομμάτι, συμφωνούμε με τις αποφάσεις της Περιφέρειας.

Θεωρούμε δεδομένο ότι μετά τη λήξη της κάθε σύμβασης η γη θα επανέλθει στην πρότερη κατάσταση, μετά από σχετική πλήρη αποκατάσταση των εκτάσεων.

Ιδιαίτερη προσοχή και βαρύτητα δίνουμε στο ζήτημα της καταρροής των υδάτινων όγκων που θα προκύψουν από τις επενδύσεις αυτές με τη δημιουργία από τις εταιρείες των απαραίτητων εγγειοβελτιωτικών έργων. και τέλος πρότεινε την έγκριση της ανωτέρω μελέτης.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Παπαδάμ κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Χαράλαμπος Πάσχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κοντοκλώτσης Γεώργιος , Μπατζιάκας Αθανάσιος, Μπαρτζιάλης Μαργαρίτης, Μωραϊτης Χρήστος, Πανομμάτης Κωνσταντίνος, Σεσκλιώτης Θεοχάρης , Κουσκουρίδας Μιχαήλ, Κουβάτας Αθανάσιος, Παρσάς Ευάγγελος δεν εγκρίνουν τη λήψη της παρούσας απόφασης, διότι είμαστε αναρμόδιοι αλλά και επειδή δεν ξέρουμε τις εταιρείες που θα εγκαταστήσουν τα Φωτοβολταϊκά .

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κος Απόστολος Παπαϊωάννου, δεν εγκρίνει τη λήψη της παρούσας απόφασης.

Δείτε αναλυτικά τις αποφάσεις 

ΕΔΩ

ΕΔΩ

ΕΔΩ

ΕΔΩ