ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ριζόμυλος: Συγκίνηση στην τελετή μνήμης για τη γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού

Με τη δέουσα ευλάβεια και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για τα θύματα της γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Ριζόμυλο την περασμένη Κυριακή (14/4)
Ριζόμυλος: Συγκίνηση στην τελετή μνήμης για τη γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού

Όπως αναφέρεται στη σελίδα της "Διάπλασης", στο ιστορικό της γενοκτονίας αναφέρθηκε εκτενώς ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ριζομύλου Απόστολος Παπαπαναγιώτου.

Στην τελετή παραβρέθηκαν τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Θρακικών συλλόγων της Μαγνησίας με τα λάβαρα και τις Παραδοσιακές φορεσιές τους.

Επίσης, το "παρών" έδωσαν, ο Δήμαρχος Νασίκας Δημήτρης,ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Ριζομύλου Γεώργιος Θεοχάρης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας Καραϊσκος Βασίλης,, οι Αντιδήμρχοι, Νίκος Πρίντζος και Γιάννης Παπαϊωάννου καθώς και δημοτικοί - τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι όλων των τοπικών φορέων καθώς και οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΑΡ - Β.ΘΡΑΚΗΣ Γερακίνα Μηνούδη, Γιάννης Λουλούδης και της ΠΟΘΣ Θωμάς Μαλαμίδης.

Ακολούθησε Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της Κεντρικής Πλατείας από όλους τους αναφερόμενους εκπροσώπους των πολιτικών και αστυνομικών αρχών, καθώς και από τους προέδρους όλων των Θρακικών συλλόγων της Μαγνησίας (Ριζομύλου, Ν.Αγχιάλου, Θρακών Βόλου, Ευξεινούπολης, Ανατ.Ρωμυλίας Βόλου και Μαγνησίας και Μεγάλου Μοναστηρίου) και των Πανελλήνιων Ομοσπονδιών.

Παρόντες φυσικά, ο πρόεδρος των Κυπρίων Βόλου Αδάμος Μουζουρης και η πρόεδρος των Μικρασιατικού Συλλόγου Ν. Ιωνίας "Το Εγγλεζονήσι", Ουρανία Σταματιάδου.

Με το τέλος της τελετής προσφέρθηκε καφές προς όλους σε καφετέρια του Ριζομύλου.