ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκόλλησε πλέξιγκλας οροφής στο 2ο Δημοτικό

Ο δυνατός αέρας των προηγούμενων ημερών είχε ως αποτέλεσμα να ξεκολλήσει ένα κομμάτι πλέξιγκλας από τμήμα οροφής του 2ου Δημοτικού Σχολείου και να προσγειωθεί στην αυλή, ευτυχώς όχι σε ώρα που τα παιδιά βρισκότανε στο σχολείο
Ξεκόλλησε πλέξιγκλας οροφής στο 2ο Δημοτικό

Αυτή μάλιστα, φαίνεται να μην είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει παρόμοιο περιστατικό ενώ στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρήγα Φεραίου έχει σταλεί συνολικά αίτημα για τα προβλήματα που ταλανίζουν τη σχολική μονάδα.

Άλλη μία επικίνδυνη κατάσταση για τους μαθητές, προφανώς αποτέλεσμα επίσης κακοτεχνίας αλλά και φθοράς του χρόνου, είναι τα λιμνάζοντα νερά που δημιουργούνται στις σκάλες του σχολείου, στο οποίο φοιτούν καθημερινά πάνω από 100 παιδιά της περιοχής.

Θυμίζουμε πως το 2ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο ξεκίνησε να λειτουργεί στο τότε καινούριο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στο "Σπίτι του Ρήγα", στο δεύτερο μισο της δεκαετίας του `90.

Συνεργείο του Δήμου έχει καταγράψει τη ζημιά όσον αφορά το κομμάτι πλέξιγκλας και αναμένεται να επισκευάσει το συγκεριμένο σημείο, ενώ παρόμοια κατασκευή υπάρχει και στην άλλη είσοδο.

Φυσικά, άπαντες αναμένουν από πλευράς Δήμου, άμεση επέμβαση, έλεγχο των κατασκευών για το κατά πόσο είναι ασφαλώς στερεωμένα και συνολική διόρθωση των επικίνδυνων καταστάσεων ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο ή κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών.